Dette ble en god, saftig og knasende sprø type focaccia. Den passer godt til å spises alene, til suppe, eller for eksempel fylles med skinke, ost og agurk for å ha med i matpakken
De er smakfulle, saftige og kan helt klart sammenlignes medfocaccia bakt på vanlig mel. Dekk to stekebrett med matpapir og bruk en slikkepott til å legge fire klumper med deig på hvert brett
Pensle med egg eller melk. Vi fikk lyst på noe godt til Farmen og besøk av Øygunn, Ivar og Tillman. I noen tok jeg også krydder kremost, som alltid er en salger i bakst
Server med en skål olivenoljemed litt balsamico eddik og litt havsaltflak…. Mål opp olje og hell dette i et syltetøyglass ( kan bruke en bolle om du ikke har noe med lokk )
Smør pesto inn i baguetten og fyll den med ruccolasalat, soltørkede tomater i strimler og kyllingen. Når kyllingen er ferdigstekt krydres den med salt, pepper og litt hvitløk
Legg en skive parmaskinke på vaffelen, dryss over med litt rødløk, plasser litt cherrytomaterog ruccola på toppen, og avslutt med en klatt dressing laget av rømme og soltørket tomat
Dryss olivenolje, havsalt, rosmarin og soltørkede tomater over deigen. Dette er ypperlig som forrett og dyppe det i olivenolje eller ha ved siden av en salat eller suppe som noen eksempler
Hell godt med olje over, dryss over havsalt. Jeg her brukt spelt siden jeg ikke tåler vanlig hvete så godt, men du kan like gjerne bruke hvetemel og sammalt hvete eller sammalt rug
Skjer tomatene i fire og legg på sammenmedoliven. Vil du heller lage din egen,kjører du en potte frisk basilikum i blender med litt god olivenole, havsalt og en neve pinjekjerner
Ligger litt på etterskudd med alt og det har blitt enkel mat også. Tilsett resten av ingrediensene bortsett olivenog soltørket tomatog kjør noen runder til
Krydre med litt pizzakrydder oggrovmalt pepper, eller hva du måtte ønske. Hjemmelaget pizza med St Kristina skinke, tomatogoliven - servert med blåmuggdipp
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.