Ellen kom hjem til oss i forrige uke med plommer, og de ble til deilig plomme syltetøy. Så pass på å kjøp inn norske plommer når det er i sesong, sesongen er kort
Lun chevre eller brie er en sikker vinner, spesielt med dette fantastisk tilbehøret. 2-3 Rødbeter1 Chevre10-12 valnøtter4 skiver rugbrød3-4 ss balsamico2 ss olivenolje2 ss honning1 pk ruccola eller eikebladsalatSalt og pepper
Som tidligere nevnt er plommesesongen her og norske plommer er både å finne i hagen og butikken. En god ting man kan gjøre med plommer dersom man har tilgang, er sylting
Mange nordmenn børster rusten av grillen i disse dager, det lukter grillpølser i hele nabolaget. Her hos oss gir vi imidlertid sjelden grillen noen vinterferie, og griller hele året så lenge været tillater det
Herlig, saftig, sprøstekt kylling. Amerikanerne kan dette med grilling og dette er intet unntak. Det tar litt tid, men det er verd å vente på for resulatet er mørt saftig kjøtt som samtidig er herlig sprø grillet
Dette er en god rett i seg selv, men den passer også godt som tilbehør til kjøtt og fisk. Du kan enkelt lage variasjoner av Grillet aubergine med tomat og mozzarella ved å legge alle typer skinke, chorizo eller salami mellom lagene
Posted on 14. november 2014 by EinarNilsen in Endelig helg, Forretter, Middag, Småretter. Det var plutselig så lenge siden vi hadde blogget noe nå… Oktober og november har vært forferdelig hektiske måneder og tiden strekker liksom ikke til
Kongekrabbe smaker utrolig godt, bedre enn hummer - synes jeg, men det er selvfølgelig en smakssak. Det er ihvertfall ikke noe hverdagskost, hvis man skal tenke på prisen, men vil du virkelig ha en god forrett eller en liten koserett, så prøv denne her, grillet med krydder smør og lime majones
Jeg legger først den grillede auberginen på fatet, ved siden av legger jeg fisken. Da er det ny uke, og jeg er helt sikker på at mange stresser med forbredelser til jul
Det er sesong for plommer og mange lurer på hva de skal finne på med alle plommene de har. En klassisk spansk forrett er jo serrano skinke og melon, men jeg har byttet ut melonen med plommer og det resulterte i en særdeles velsmakende tapas
I Honduras marinerer man fisken i lime, hvitløk, salt og pepper og griller den hel. Fisken serveres med tradisjonelt tilbehør fra Mellom-Amerika som ananas, frisk koriander, tomat osv
e plommer. 2 kilo søte plommer. Det som ikke kan fryses eller tørkes, kan selvsagt syltes. Plommechutney smaker himmelsk til en godt moden Brie, til viltmat, svinekjøtt for ikke å snakke om både til and og kalkun
Nydelig forrett eller smårett, når det frister med noe hot, søtt & godt. Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi
Målet var å lage et litt røft og enkelt kosemåltid med mye smak og lite stress. Og det funket. Oksefileten ble marinert i en super god rødvinsmarinade over natten og grillet raskt på kulegrillen
Jeg stakk innom Lavkarbo gjort enkelt her om dagen, og da fikk jeg inspirasjon til dagens middag. Man tar et stykke fisk, de grønnsakene man har for hånden, pesto, parmesan, litt olivenolje og pakker det pent sammen i aluminiumsfolie
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.