Alt-i-ett-gryte med lam, potet og masse herlig smak. Du får kjøpt alt du trenger av krydder på en vanlig dagligvarebutikk, men vil du bruke tyrkiske chiliflak (som jeg virkelig anbefaler) må du til en butikk med godt utvalg av internasjonale krydder, ofte kalt innvandrerbutikk
TwitterFacebookGoogleE-postSkriv utLik dette. Suppen ble servert med simit, tyrkisk sesambrød. Server gjerne frisk persille og simit, tyrkisk sesambrød, til
Selve deigoppskriften har jeg hentet, med noen justeringer, fra en bok om mat fra Gaziantep, en region i sørøst-Tyrkia som er kjent for gode pide (og god mat, sånn generelt sett)
Vi er ikke noen stor-spisere på lam i Bakkely,men denne lammegryten fikk virkelig ben å gå på. Jeg kjøpte en lamme-bog,Gubben beinet den ut og jeg kokte kraft
Ingenting varmer så godt som en skikkelig kjøttgryte. Først varmer det i mange timer på kjøkkenet, og den gode lukta får rikelig med tid til å spre seg i huset
Rett inn på min "gryte-hit-liste". Ca 2 kg lammekjøtt (jeg brukte lammelår i skiver, skåret i biter)2 bokser hermetiske tomater1,5 desiliter god olivenolje0,5 liter kjøttkraft eller utblandet buljong1 spiseskje soyasaus3 teskjeer sambal oelek5 fedd hvitløk, finhakket1 teskje frisk ingefær (finhakket)2 teskjeer paprikapulver1/4 teskje malte grønne kardemommefrø1 teskje spisskummin (gjerne kumin-frø knust i morter)1/2 teskje kanel2 hele kanelstenger1 bunt hakket frisk koriander1 bunt hakket frisk bladpersilleGodt med salt og pepper til smaking før serveringSlik gjør du det. Gryta kan putre i 2-3 timer, alt ettersom hva som passer din timeplan
Kebab (Tyrkisk kebab). 2 -3 porsjoner. Sett de på grillspyd og grill de i 5-6 minutter på hver side,. og stek de i ovnen 200 grader i ca 10-15 minutter. Stek formen i ovnen 200 grader sammen med kebabene, 10-15 min. 2 -3 porsjoner
Del deigen i 5-6 like biter og lag små boller. Deig. 8 dl mel 2 dl lunken melk 7 g tørr gjær 1 egg 1 egg hvite 2 ss smeltet smør 1 ts salt Ha alt i kjøkkenmaskinen og elt til en smidig deig
Nærmere bestemt Nord-Afrika -Marokko, Tunisia eller Algerie. Lammegryte med karri. Lammegryten eller tagine lages tradisjonelt i en leirgryte så har du den gamle fra 80-tallet stående er dette en perfekt anledning til å ta den frem. 1 kg lammebog2 fennikel2 1⁄2 ss korianderkrydder2 1/2 spisskummen8 hele nelliker1 glass sølvløk6 fedd hvitløk25 gr smør4 ss honning2 ss sitronskall1 ss sitronsaft1 kanelstang1 dl mandler1 beger gresk matyoughurt2-3 dl kjøttkraft2 eplerSalt og pepper. Tilsett karaft, honning, sitronskall, kanelstang og yoghurt og la kjøttet koke på svak varme i 30-40 min. 45-60 min. 2-3 dl kjøttkraft
En klype chiliflak viser at dette er en rett fra sør-Italia. Demp varmen, og la det surre i 4-5 minutter, til det er mykt. Tilsett chiliflak og einebær, og la det frese under omrøring i 10-15 sekunder
1 pose Tyrkisk Pepper (denne hakker du i stykker til små biter, legg de i en pose og slå de i stykker). 1 pose Tyrkisk Pepper (denne hakker du i stykker til små biter, legg de i en pose og slå de i stykker)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.