Bland sammen ingrediensene i en bakebolle og elt deigen (helst med eltemaskin) i minst 5 minutter for å få den luftig. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle eller plast og sett til heving i ca 40 minutter på et lunt sted
Er dessuten veldig gode å ha med på tur. Husk at du må ha en god kniv med smør,. Açma Poğaça er et porsjonsbrød (rundstykke) som kan spises ved siden av mat, supper etc
Köfte, altså tyrkiske kjøttboller, med poteter, paprika og tomatsaus. Tyrkisk tomat- og agurksalat. Den ferske chilien brukte jeg fordi jeg fikk tak i det på markedet i forrige uke, ellers ville jeg nok, som tyrkere flest, brukt pul biber, relativt milde tørkede chiliflak med mer smak enn hete, også kjent som Aleppopepper
Hva med disse smakfulle tyrkiske kjøttbollene. Bland sammen med kjøttdeigen i en bolle, og bland godt. La deigen stå og trekke til seg smak, mens du heller starter på den kremede tomatsausen
Dette er en super enkel, men smakfull måte å lage tyrkisk kebab på. Kjøttdeig blandes med spisskummen, finhakket paprika, rødløk, chili og hvitløk og stekes på langpanne i ovnen
Server gjerne noe godt pide brød til eller legg litt av alt i tyrkisk lavas som på bildet. Jeg strimlet biffkjøtt og krydret det med ulike krydder som er vanlig i kebab og toppet det hele med en frisk tyrkisk ezme salat
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.