De tre dødssynder. Og fylt ungarsk paprika.
CSANGOLICIOUS
CSANGOLICIOUS
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 10 liters gryter lett hos min familie. Tøltøtt paprika som er den fine røde paprikaretten på bildet er en av mine ubetingede favoritter, og jeg vet hvorfor: Raskt å lage, blir bedre av å stå et døgn(slik som all ungarsk mat) og er fantastisk mat til hverdagsgjester. Sist, men ikke minst kan man lage STORE porsjoner. Jeg vet at jeg har hatt suksess på kjøkkenet på følgende måte: når gjesten ber om refill for tredje gang og når sønnen min ber om å få maten med seg i barnehagen. Dette er en vinner. Husk også å lage nok SAUS da den erfaringsmessig pleier å være noe folk slurper i seg ekstra mye av. Værsågod slik lager du ungarsk tøltøtt (fylt)paprika:
  • 1 kg paprika (eller minimum 6 stk jeg brukte kun røde denne gangen, men det er vanlig å blande)
  • 500 g kjøttdeig
  • 500 g karbonadedeig
  • 2 ss smør
  • 1 ss mel
  • 2 bokser tomater
  • 1 liten boks tomatpure
  • 1 ss paprikapulver (ikke sterkt)
  • 3 bokser tomater og en raus skje med paprikapulver. La det putre. Oppi med de fylte paprikaene og kjøttbollene. La det putre i en times tid. Denne retten blir definitivt BEST hvis du lager den dagen før, men du kan selvsagt spise den samme dag. Matriarken serverer gjerne kokte poteter til denne retten. Scroll nedover for masse bilder!

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.