Bland gjær i det tørre, og rør det hele sammen til en løs deig som ser omtrent slik ut. Det er saftig, har god skorpe, og er overraskende godt – selv etter frysing
Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin HER Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag
Flatbrødog syrnet smør er en selvfølge til pinnekjøtt. Krydderene som brukes sammen med pinnekjøttet er alle sammen tradisjonellt knyttet til julen, i alt fra røkelse, påleggtil bakverk og middager
fryktelig lenge siden jeg har bakt brød, og det var deilig å stå til albuene i. til anskaffelse av gamle kornsorter fra Holli mølle, så dette brødet inneholder
For å bære det sekskantede trappistmerket, må klosteret være medlem av den internasjonale trappistorganisasjonen ITA, og søke om tillatelsetil å bruke merket hvert femte år
Hell deigen over på bakepapiret, strø på mere mel og begynn å brette deigen fra kanten som er mot deg inn til midten av deigen, brett slik som om du bretter en konvolutt fra alle kanter mot midten, og gjenta dette til du føler at deigen holder formen som et rundt brød
Hvelv brødet ut av formen og avkjøl på rist. Når brødet er ferdig hevet, tar du leirgryten ut av ovnen, dette er kjempevarmt, bruk grytekluter, og hvelv deigen oppi melstrødd form med skjøten ned
Deigen kan også brukes til focaccia - bare ha den utover på et stekebrett med bakepapir og ha olje over - og gjerne litt oliven, hvitløk, oppblødte, soltørkede tomater og litt rosmarin
Litt ekstra mel til ut-knaing på benken, eller om deigen blir for klissete og trenger mer mel. Server varmt, nystekt brødmed smør og jordbærsyltetøy til barnet ditt - det kommer garantert til å falle i smak
Deigen kan også brukes til focaccia - bare ha den utover på et stekebrett med bakepapir og ha olje over - og gjerne litt oliven, hvitløk, oppblødte, soltørkede tomater og litt rosmarin
Når det er ferdig tar du gryten ut, legger brødetpå en rist og avkjøler det. Man kan og bruke bare grovt mel, da får du et meget sundt men fast og lite luftig brød
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.