35 minutter
Neste gang lager jeg en dobbel porsjon fordi disse salte mandlene egner seg utmerket som en snack til en drink også
1 ts
maldon salt
4 ss
olivenolje
170 grader
La mandlene stå i ca 20 min eller til de har blitt gylden. Når mandlene kommer ut strør du salt over. La mandlene avkjøles. I mellomtiden begynner du å lages mueslien.
5 dl
havregryn (ikke lettkokte)
1 dl
sesamfrø
1 dl
solsikkefrø
2 ts
kanel
1 ts
ingefærpulver
1 ts
vaniljepulver(ikke vaniljesukker) eller innsiden av en vaniljestang
1 1/2 ts
maldonsalt
50 gram
brunt sukker
5 ss
honning
1/2 dl
vann
4 ss
nøytral olje
150 grader
Husk å røre i med en tresleiv et par ganger under veis. Når steketiden har gått setter du ovnstemperaturen OPP på 170 grader varmluft(dette er for at massen skal tørke bedre) i ca 10 minutter Disse siste minuttene er det viktig at du er i nærheten av ovnen og følger med. (Feilen mange gjør når de lager sin egen muesli er at den får en litt brent smak og da er det for hard steking som har skylden) Ta mueslien ut av ovnen la den avkjøle seg på en rist og bland inn de salte mandlene. Hell på et glass når det er helt avkjølt. Spis med melk med yoghurt med bær eller snack på en håndfull når du vil ha noe godt. Og hvis du rynker på nesen over at du synes det er litt mye mekk vil jeg minne deg på dette: I en fesrk undersøkelse fra USA viser det seg at vi bruker 20 prosent av tiden vår på computeren vår på facebook, twitter osv og 30 prosent av tiden vår går med på mobiler. legger ved artikkelen her dersom du vil lese mer: http://www.cnbc.com/id/100275798 og sett i en slik sammenheng tar det ikke lang tid å lage denne mueslien. Jeg lover deg det komer til å være verd det- jeg kommer ALDRi til å kjøpe en ferdilaget muesli igjen- denne er SYKT god som en god bekjent av meg pleier å si!
Bland olje, salt og mandler i en bolle så alle mandlene dekkes med olje og salt. For noen få dager siden la jeg ut oppskrift på brente mandler, som enkelt kan lages i mikrobølgeovn
I Norge forbinder vi som regel Brente mandler med Jula, den deilige lukten som sprer seg i den julepynta bygata der de står å lager og selger ferskbrente mandler
I Norge forbinder vi som regel Brente mandler med Jula, den deilige lukten som sprer seg i den julepynta bygata der de står å lager og selger ferskbrente mandler
Det er jo veldig enkelt å lage knekkebrød selv, og når du først har blitt vant til disse sprø tynne godsakene så er det vanskelig å begynne med kjøpeknekkebrød igjen
Jeg bare elsker hjemmelagde knekkebrød (noe dere garantert har fått med dere, haha) og spør du meg kan kjøpeknekkebrød virkelig ikke sammenlignes med hjemmelagde
Bland det godt sammen med en skje. Ha i mandlene og rør i dem så alle mandlene blir oljet. Salte mandler er en god avveksling fra salte peanøtter, chips o
Denne desserten er sprø, søt og en mild smak av roser. Det er de øyeblikkene som av en eller annen grunn sitter, og for hver gang jeg ser ett jordbær minnes jeg den dagen
Men endelig - i gårkveld koste meg medsprø, nylagde, salte mandler til rødvinen. I hvert fall virker det utrolig disiplinerende på meg, og jeg tør knapt anslå hvor mange tusen kalorier det har spart meg for
De ble knasendesprøeog lekre disse knekkebrødene, masse godt å tygge på, godt bare å spise som en kjeks, men kjempegodt med ost, eller med smøreost og en eplebit
De blir visst mer sprø i skallet dersom smøret tilsettes. Ofte kan mandler bli litt kjedelige og det er alltid kjekt med andre måter å tilberede mandler på
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.