Hva med å lage en vegetarisk rett nå i juletidene. Jeg prøver å ha opptil flere vegetariske middager i uka, mye på grunn av at to av mine døtre er vegetarianere, men også fordi jeg liker vegetarmat veldig godt selv
Flere av mine andre indiske retter har vært mer avanserte og tidkrevende (og helt verdt det når man første setter seg ned for å spise), mendenne indiske festklassikeren var både lett, ukomplisert og raskt (Hvis man ikke regner medmarineringstiden i kjøleskapet, selvsagt)
Til 2 personer trenger du. - 2-3 kyllingfileter- salt- spiskummen- malt koriander- 2 dl matyoghurt eller yoghurt naturell- 1 stor løk- 4 fedd hvitløk- ca. 5 cm fersk ingefær- 4 ss garam masala krydder- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater- 3 dl fløte(- 1/2 finhakket chili med frø og kayennepepper hvis du vil ha et hottere resultat)- 2 dl bulgur- 4 dl vann- 1/2 ts saltBle du fristet. 4 ss garam masala. 1/2 finhakket chili med frø
Ha krydrenesammenmed yoghurt naturell i en bolle, riv over litt fersk ingefær, skvis over litt sitronsaft og tilsett et par spiseskjeer meden nøytral olje
♦ Skjær kylling i terninger og stek sammenmed hakkede tomater, tomatpuré og krydder. Det har vært mye søtt her i det siste, på tide med et smakfullt middagstips
Så da må denne også få komme med. Jeg har lagt ut enoppskrift på kylling tikkamasala før, men på lørdag lagde jeg denne og den ble enda bedre ennden andre varianten
Dennepizzaen ble mottatt medstormende jubel av husets tenåring. Smak til med salt og pepper. Jeg brukte en frisk raita som pizzasaus og kyllingkjøtt marinert og stekt i tikkamasala
Resultatet ble en blanding av enoppskrift fra Trines matblogg og enoppskrift jeg hadde etter å ha vært på matlagingskurs hos Niru (Masala Magic) i Oslo
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.