Kyllingkraften man får når man steker kyllingbitene kan med fordel blandes i sausen. Bukkehornskløver males mellom håndflatene og blandes med resten av ingrediensene i en bolle
Server kyllingtikka masalen sammen med dampet ris og råkostsalat. Her i Norge er vi kanskje mest kjent med det førstnevnte krydderet garam masala, da det nesten har begynt å bli en standardvare i krydderhyllene
Server nanbrød med koriander og iskald mango lassi ved siden av kyllingtikkamasala og mixed raita. Jeg er veldig glad i indisk mat, og da er TikkaMasala midt i blinken
- 2-3 kyllingfileter- salt- spiskummen- malt koriander- 2 dl matyoghurt eller yoghurt naturell- 1 stor løk- 4 fedd hvitløk- ca. 5 cm fersk ingefær- 4 ss garam masala krydder- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater- 3 dl fløte(- 1/2 finhakket chili med frø og kayennepepper hvis du vil ha et hottere resultat)- 2 dl bulgur- 4 dl vann- 1/2 ts saltBle du fristet. 2-3 kyllingfileter. 4 ss garam masala. 1/2 finhakket chili med frø
Skjær kyllingfilet i små firkanter og stek på middels varme sammen med hvitløk og krydder. Tilsett en boks med hakkede tomater og litt tomatpuré, la det småputre og tykne
Bland kyllingenmed marinaden og hel over i en brødpose. Start med å bland marinaden. Endelig fant jeg en KyllingTikkaMasala oppskrift som ikke er like komplisert som de veldig mange jeg har lest om før(som da har gitt meg litt skrekken fra å prøve)
Bland kyllingfiletenemed marinaden og la den stå kjølig i minst én time. Ha krydrene sammen med yoghurt naturell i en bolle, riv over litt fersk ingefær, skvis over litt sitronsaft og tilsett et par spiseskjeer med en nøytral olje
♦ Skjær kylling i terninger og stek sammen med hakkede tomater, tomatpuré og krydder. Det har vært mye søtt her i det siste, på tide med et smakfullt middagstips
Så da må denne også få komme med. Jeg har lagt ut en oppskrift på kyllingtikkamasala før, men på lørdag lagde jeg denne og den ble enda bedre enn den andre varianten
Server med ris og salat. Kyllingfileene skjæres i biter og legges i en bolle. Ønsker du å ha kyllingen i blandingen kan denne tilsettes når du har kokt opp sausen
Sammen med de andre ingrediensene gir dette masse gode smaker, og du får en herlig indisk middag som krever lite forberedelser og ellers koser seg i ovnen mesteparten av tiden
Har hatt innspurt med bacheloroppgaveinnlevering så det har vært mye å gjøre med den, men nå kommer en ny oppskrift på en indisk rett som ble veldig god
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.