Til hovedrett trenger du 1,2 kg hjortefilet, 2 gulrøtter, 2 neper, 1 sellerirot, 1 liter diverse sopp i biter, 2 dl hvitvin, 1 dl fløte, 8 ss sukker, 1,5 dl balsamico, 0,5 l kraft av vilt, 0,5 l vann, 50 g mørk sjokolade (70%), 4 dl rødvin
Denne potetretten har jeg laget som en variasjon over de gode gamle ”Boulanger” potetene. Potetretten får(selv om jeg med mitt engasjement i festivalen er diskvalifisert til å delta
Viltgryte er ypperlig kosemat når vinden rusker ute, og det er slettes ikke en dum julerett heller. Smakene er de samme som i en vanlig viltgryte, men denne får du helt uten kjøtt og meieriprodukter
. Selv om vi er midt i april, og blåveisen nesten er avblomstret, er det vinterkaldt i Oslo om dagen. Vinden blåser isende sur, og det er ingenting som minner om den deilige sommervarmen som vi opplevde i slutten av mars
Det føles som vi har vært i krigen sier Julia til meg når hun kom i mål. Jeg har nesten ikke ord etter gårsdagens løp, men jeg skal prøve så godt jeg kan å beskrive dagen for dere
EGENREKLAME DECLARÈ. Jeg har gjennom det siste halve året samarbeidet tett opp med det sveitsiske hudpleie merket Declarè, og noen av dere har sikkert sett de fantastiske produktene jeg har frontet
Vilt. Viltgryte med skikkelig viltsmak er helt nydelig mat, og dette er min favorittoppskrift. Viltkjøtt er stort sett veldig mørt, og trenger sjelden veldig lang koketid
Denne viltgryten er en slik gryte. 1,2 kg elgkjøtt – jeg brukte elgstek(du kan også bruke hjortekjøtt eller reinsdyrkjøtt eller annet vilt. 8 dl vilt-kraft (Det finner du i velassorterte butikker. 1,2 kg elgkjøtt – jeg brukte elgstek(du kan også bruke hjortekjøtt eller reinsdyrkjøtt eller annet vilt. 8 dl vilt-kraft (Det finner du i velassorterte butikker