Til hovedrett trenger du 1,2 kg hjortefilet, 2 gulrøtter, 2 neper, 1 sellerirot, 1 liter diverse sopp i biter, 2 dl hvitvin, 1 dl fløte, 8 ss sukker, 1,5 dl balsamico, 0,5 l kraft av vilt, 0,5 l vann, 50 g mørk sjokolade (70%), 4 dl rødvin
For min del handlar det mest om samling, men eg har folk i nær familie som også vil jakte, og då dryp det på oss når viltet skal parterast og fordelast
Mer skal det ikke til for å lage noe heltvilt. Et av høstens store høydepunkt er viltsesongen. Ja kanskje er jegeren til og med en habil kokk som ber på smakfulle viltmiddager
Denne potetretten har jeg laget som en variasjon over de gode gamle ”Boulanger” potetene. Potetretten får(selv om jeg med mitt engasjement i festivalen er diskvalifisert til å delta
Hei alle sammen. Håper dere alle har en toppen Søndag. Blogger idag fra Trondheim Reiser nå snart til avgårde til inderøy i Trøndelag der jeg ikveld har Cupcake kurs
Smakene er de samme som i en vanlig viltgryte, men denne får du helt uten kjøtt og meieriprodukter. Serveres med nydelige ovnsbakte rosmarinpoteter, som er så gode at de kan utgjøre et helt måltid i seg selv
I dag hadde fikk jeg anledning til å poppe innom Askim Frukt og bærpresseri. Kortreist. Jeg er stadig mer opptatt av kortreist mat, og vil på bloggen her vise frem steder der du og jeg kan kjøpe eller nyte kortreist mat i mitt område
. Selv om vi er midt i april, og blåveisen nesten er avblomstret, er det vinterkaldt i Oslo om dagen. Vinden blåser isende sur, og det er ingenting som minner om den deilige sommervarmen som vi opplevde i slutten av mars
Rør til sukkeret er helt oppløst(koke et minutt) helle over i et glass og la det avkjøles helt. Kan ikke blir i dårlig humør når man får servert noe slikt
3 dl hvete mel (jeg brukte spelt mel og det gikk også helt godt). I dag kom vi plutselig på at vi skulle invitere svigermor på middagsbesøk, da vi hadde en svinestek som var i største laget for oss
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.