Utvanningavklippfisk. Portugal konsumerer over en tredel av den totale norske klippfiskproduksjonen, og portugiserne spiser i gjennomsnitt sju kilo klippfisk pr år
Dette er en klippfiskrett hvor langvarig utvanning er unødvendig. Dermed kan denne forretten ordnes i løpet av en halvtime, med hovedingrediens som kan ligge månedsvis i kjeller/kjøleskap
At klippfisk må utvannes, får mange til å kvie seg for å gå i gang med et klippfiskmåltid, ja det er litt ekstraarbid med den utvanningen, men man kan legge i vann fisk til mere enn et måltid, og når fisken er ferdig utvannet kan den puttes i frysen
(mht til utvanningavklippfisken. Norwegian Klippfisk (salted and dried cod) is easily available in all supermarkets here in Greece and as far as I know it is also exported and used all over the world in various versions, for example battered and deep-fried or as Bacalao
Jeg vil i løpet av høsten og vinteren legge ut flere oppskrifter på bruk avklippfisk. Bacalao betyr torsk på spansk og det finnes mange oppskrifter av denne retten
Og alle vet at klippfisk må ligge mange dager til utvanning før man kan spise den. Jeg klarte ikke vente, så jeg kjøpte inn et lekkert stykke torskerygg og lagde en herlig variant av den portugisiske retten, som strengt tatt egentlig er norsk
grunnen til at jeg ikke har blogget i det siste er fordi det har vært travle dager på skolen. Legg et lag av dette over fisken og gjenta prossessentil du har brukt opp alle råvarene
Klippfisk er en av våre aller beste råvarer og med langsom utvanning, blir den enda bedre. Denne helgen måtte jeg derfor kombinere klippfisk, løk, tomat og potet igjen - det er tross alt noe av det beste jeg vet