Utvanning av klippfisk oppskrifter

Klippfisk i leirgryte

Klippfisk i leirgryte

Mari på Støkkøya har i påvente av ny dampovn funnet fram ei leirgryte – tenkte den kunne brukes, har sette lignende tilberedning i Madeira
Klippfiskgryte

Klippfiskgryte

Klippfisk er en råvare vi nordmenn er alt for lite flinke til å benytte oss av. Klippfisk er skikkelig slowfood - og mat for skikkelige matelskere
Klippfiskcarpaccio

Klippfiskcarpaccio

Dette er en klippfiskrett hvor langvarig utvanning er unødvendig. Dermed kan denne forretten ordnes i løpet av en halvtime, med hovedingrediens som kan ligge månedsvis i kjeller/kjøleskap
Klippfisk med grønn ertestuing, bacon og soltørkede tomater

Klippfisk med grønn ertestuing, bacon og soltørkede tomater

At klippfisk må utvannes, får mange til å kvie seg for å gå i gang med et klippfiskmåltid, ja det er litt ekstraarbid med den utvanningen, men man kan legge i vann fisk til mere enn et måltid, og når fisken er ferdig utvannet kan den puttes i frysen
Fløtegratinert klippfisk

Fløtegratinert klippfisk

Må nesten smake litt på den om alt saltet forsvant i utvanningen. Fra en kokebok av Jahn Otto Johansen
Klippfisk ceviche

Klippfisk ceviche

Hold til side ¼ av fisken. Lag en «chunky» salsa avavokado, agurk, mango, blodappelsin, chili, løk og urter
Klippfisk ceviche

Klippfisk ceviche

Hold til side ¼ av fisken. Lag en «chunky» salsa avavokado, agurk, mango, blodappelsin, chili, løk og urter
Helt enkelt, baccalao

Helt enkelt, baccalao

Det er ihvertfall den beste oppskriften jeg har vært borti, jeg har jo prøvd en del, og denne oppskriftene er lappet sammen av flere oppskrifter
Bacalao a la Kakemilla

Bacalao a la Kakemilla

(mht til utvanningavklippfisken. Norwegian Klippfisk (salted and dried cod) is easily available in all supermarkets here in Greece and as far as I know it is also exported and used all over the world in various versions, for example battered and deep-fried or as Bacalao
Bacalao

Bacalao

Jeg vil i løpet av høsten og vinteren legge ut flere oppskrifter på bruk avklippfisk. Bacalao betyr torsk på spansk og det finnes mange oppskrifter av denne retten

Bacalao fra Kristiansund

*Utvanningav fisk. Start med løk og litt olje i bunnen av en stor gryte fortsett med potet, klippfisk, paprika og chili lagvis
Bolinhos

Bolinhos

Planen var egentlig å bruke klippfisken vi hadde kjøpt inn, men den trengte et par dager ekstra med utvanning,så da ble det med lettsaltet torsk
Jukse-bacalao

Jukse-bacalao

Og alle vet at klippfisk må ligge mange dager til utvanning før man kan spise den. Jeg klarte ikke vente, så jeg kjøpte inn et lekkert stykke torskerygg og lagde en herlig variant av den portugisiske retten, som strengt tatt egentlig er norsk
Baccalao til folket!

Baccalao til folket!

høres jo ut som masse arbeid med den der utvanningen. Jeg er vokst opp på fisk, og synes det meste av fiskemiddager er godt
Travle dager!

Travle dager!

grunnen til at jeg ikke har blogget i det siste er fordi det har vært travle dager på skolen. Legg et lag av dette over fisken og gjenta prossessentil du har brukt opp alle råvarene
Ukas oppskrift

Ukas oppskrift

Du kan skifte ut soltørret tomat med bacon, men da trenger fisken gjerne mer utvanning pga saltinnhold
TOMATISERT KLIPPFISKGRYTE - med synergisk umami

TOMATISERT KLIPPFISKGRYTE - med synergisk umami

Klippfisk er en av våre aller beste råvarer og med langsom utvanning, blir den enda bedre. Denne helgen måtte jeg derfor kombinere klippfisk, løk, tomat og potet igjen - det er tross alt noe av det beste jeg vet