Meze. Oppfatningen om den rause tyrkiske gjestfriheten er i aller høyeste grad reell. Masse meze. Man skal ikke snakke lenge med noen før man blir tilbudt en kopp tyrkisk te, en kopp te det for øvrig nærmest er en fornærmelse å si nei til med mindre man har en god grunn for det
Knallgod dipp fra Tyrkias beste matregion som er like god på brødskiva som på mezebordet. Det er utrolig fascinerende hvor bredt den tyrkiske matkulturen faktisk favner
Lite slår et velmarinert tyrkisk grillspyd av lammekjøtt. Jeg ser i alle fall frem til lange kvelder på terrassen med grillmat, meze og godt selskap i sommer
Lammegryte med potet og tyrkiske smaker. Temaene har spent bredt, og denne måneden har jeg vært innom meze, påske i Istanbul, folkeavstemningen, bloggens ett og et halvtårsdag og kanskje det mest kontroversielle tema av de alle
Tyrkiske egg med yoghurt og Alepposmør (Çılbır). Kjøkkenmagi – Meze. Tusen takk for at dere deler oppskrifter og innlegg, tipser venner og i det hele tatt prater om bloggen
Og selv om denne retten er basert på enkle og klassiske tyrkiske smakskombinasjoner kom inspirasjonen fra den nå nedlagte Oslorestauranten Ylajalis rett av brent purre (Andreas Viestad har fått oppskriften)
Gutten bor i nabolaget og siden han snakker bra tyrkisk (bedre enn meg) er vi etter hvert blitt litt bedre kjent med denne smarte og sjarmerende guttungen