Denne oppskriften er basert på en gammel oppskrift som har vært en sikker vinner på mitt kjøkken i fler år, nemlig eltrefrie speltrundstykker fra ChocoLanas blogg
Jeg har prøvd meg litt fram med speltmel i det siste, og disse grove rundstykkene er kjempegode. Appelsinjuice gir dem det lille ekstra sammen med steinmalt speltmel fra Mylnå
Ha alle ingrediensene i bakebollen og elt på lav hastighet i ca 10 minutter. La deretter deigen hvile i ca 1 time før du baker ut rundstykkene, ca 20 stykker
Etter å ha delt tidligere bakte speltrundstykker (40% grove i følge samme kalkulator), ble jeg oppfordret av en leser om å lage rundstykker med mindre smør
Kok alt foruten saltet til blomkålen er mør nok til å moses godt med stavmikseren. Denne suppen gjør seg også godt som forrett, men da kanskje uten kyllingen
Vi baka speltrundstykker med aprikos, speltboller der vi brukte halve deigen . Vi baka også glutenfrie snurrer med fyll av pesto, feta og soltørka tomater