Oppskrift på speltrundstykker med havregryn og linfrø, ca 20 stk. God morgen. Hva er vel ikke en søndag uten en deilig oppskrift dere kan hive dere i gang med
Denne oppskriften er basert på en gammel oppskrift som har vært en sikker vinner på mitt kjøkken i fler år, nemlig eltrefrie speltrundstykker fra ChocoLanas blogg
Når helga kjem likar me å kosa oss ekstra med frukosten. Me er veldig glad i å laga «no knead bread«, altså eltefritt brød ein lagar kvelden i forveien
Jeg har prøvd meg litt fram med speltmel i det siste, og disse grove rundstykkene er kjempegode. Appelsinjuice gir dem det lille ekstra sammen med steinmalt speltmel fra Mylnå
Ha alle ingrediensene i bakebollen og elt på lav hastighet i ca 10 minutter. La deretter deigen hvile i ca 1 time før du baker ut rundstykkene, ca 20 stykker
Etter å ha delt tidligere bakte speltrundstykker (40% grove i følge samme kalkulator), ble jeg oppfordret av en leser om å lage rundstykker med mindre smør
Minstemann er syk, og han ønsket seg en kyllingsuppe til middag i går. Valget mitt falt dermed på en blomkålsuppe med kyllingbiter i = en kremet og god suppe