Derfor bestemte jeg meg for å gi meg i kast med å gjenskape hovedretten til mine kjære – kyllingbrystsousvide med byggkorn, asparges og grillet hjertesalat akkompagnert med en deilig, myk og syrlig saus basert på god kyllingkraft
Utrolig spennende å sette seg mer inn i matlaging på nøyaktige temperaturer og sousvide koking. Jacobs Bar og KjøkkenBløtkokt egg, kaldtrøkt silderogn og brenneneslerPosjert brosme med løk og timianFarsert kyllingbryst, artisjokker og estragonRibbe med salvie, rødbeter og epleEntrcôte med neper, reddiker og fennikelJordbær, rabarbra og yoghurtSjekk ut Jacobs Bar og Kjøkken i Kong Oscarsgate 44Les også
Kyllingbryst fylt med serranoskinke, chevré ost og spinat servert med asparges risotto og salat. Du trenger 3 store kyllingbryst, chevre ost, serranoskinke, spinatblader, 525 gram risottoris, 1,35 liter grønnsaksbuljong, 5 ss smør, 2 ss god olivenolje, 50 gram finhakket vårløk, en god neve revet parmesan, en bunt grønn asparges, ett glass hvitvin, salt og pepper. Relatert 3 store kyllingbryst
Jeg fant oppskriften på Great British Chefs, som forøvrig har lansert en super app med fantastiske sousvide retter…alt fra det helt enkle til virkelig utfordrende gastronomiske prosjekter
Jeg har fått helt dilla på fylt kjøtt, særlig kylling og indrefilet av svin, to kjøttvarianter jeg mer eller mindre hadde forkastet før jeg fikk min Anova Precision Cooker (sousvide)
Metoden heter SousVide. Ved første øyekast kan denne retten kanskje se kjedelig ut, men les videre og du vil få inspirasjon til tre deilige tilbehør som rocker opp kyllingbrystet samt en resteoppskrift til dagen etter
I min «meal prep» har jeg tilberedt to og to kyllingbryst sammen, vakuumpakket i sousvide. Brystene er sousvidet uten krydder og trenger bare å tines og varmes