Oppskrifta har eg funnet i ei bakebok av Schakenda. Då er vi begynt med juleforberedelsane her på Løvbakken og først ut i år er dei tradisjonsbundne julebrøda
Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. +20. Noe av det beste som finnes er nystekt brød. Når jeg snublet over nok en oppskrift fra Bakeriet i Lom (de som hadde kanelsnurrene jeg testet ut) vekket det lysten til å spre lukt av kjærlighet (som visstnok er det samme som a) gjærbakst eller b) grønnsåpe)
Men Morten Schakenda tilførte mye mer enn litt surdeigoppskrifter til meg. Jeg har brukt oppskrifter, jeg har slumpet, jeg har bakt eltefritt, og jeg har eltet i timesvis
Dette er en oppskrift fra Morten Schakenda, han med det populære Bakeriet i Lom. Jeg tok litt mindre salt enn i originaloppskriften, ellers er oppskriften ganske lik
Med Morten Schakendas surdeigsoppskrift gikk jeg til verks. Hvis du følger Schakenda nøyaktig, kan du i hvert fall ikke skuylde på meg for at du mislykkes, men hovedbudskapet her er at det er faktisk ikke så nøye
Så las eg Morten Schakendas bok om bollar og brød og om anbefalingar frå bakarane bak Åpent Bakeri. Julebrød høyrer med til frukostar og buffetar i jula eller noko ein rett og slett kosar seg med kor tid som helst
Her får du oppskriften på havrebrød fra «bakeren fra Lom» – Morten Schakenda. Oppskriften på brødene jeg baker, stammer i 99 % av tilfellene fra Schakenda, og brødene blir alltid en suksess