Nå deler vi MortenSchakendas gode oppskrift med deg. Noe av det beste som finnes er nystekt brød. Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød
Med MortenSchakendas surdeigsoppskrift gikk jeg til verks. Hvis du følger Schakenda nøyaktig, kan du i hvert fall ikke skuylde på meg for at du mislykkes, men hovedbudskapet her er at det er faktisk ikke så nøye
Så las eg MortenSchakendas bok om bollar og brød og om anbefalingar frå bakarane bak Åpent Bakeri. Julebrød høyrer med til frukostar og buffetar i jula eller noko ein rett og slett kosar seg med kor tid som helst
alt fra MortenSchakenda sin surdeigsvariant til Nigellas, Viestad’s og mange andres. Du finner enn liten filmsnutt på Dagens Næringslivs hjemmesider, Sverre Sætres bakeskole, som viser hvordan du bretter focacciadeigen for å beholde mest mulig av luftboblene i brødet
Da jeg bakte ut surdeigen i form av rundstykker, brukte jeg delvis en oppskrift av MortenSchakenda og justerte i forhold til hva slags mel jeg hadde i skapet
Jeg bruker MortenSchakendas oppskrift på mellomgrove brød til pinnebrødene mine. Og har du spikket din egen pinne, kan du i alle fall spise pølser i pinnebrød med god samvittighet
Og for meg som gjerne baker brød etter MortenSchakendas prinsipper så var det litt av en overgang. Min tidligere kollega Aslak har vært så snill at han har delt sin favoritt-brødoppskrift med meg og jeg har fått lov å publisere oppskriften her på bloggen
Denne oppskrifta har me funne i MortenSchakenda si fantastiske bok. Me har laga både brød og diverse andre godsaker, men akkurat denne bollen gav oss bakoversveis