Morten schakenda brød oppskrifter

Grovbrød fra bakeriet i Lom

Grovbrød fra bakeriet i Lom

Nå deler vi MortenSchakendas gode oppskrift med deg. Noe av det beste som finnes er nystekt brød. Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød
Tre vakre surdeigsbrød blir til

Tre vakre surdeigsbrød blir til

Etter noen ukers pause brukte jeg MortenSchakenda sin variant i sin bok "Om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom"
Alt lykkes for denne regjering

Alt lykkes for denne regjering

Med MortenSchakendas surdeigsoppskrift gikk jeg til verks. Hvis du følger Schakenda nøyaktig, kan du i hvert fall ikke skuylde på meg for at du mislykkes, men hovedbudskapet her er at det er faktisk ikke så nøye
Tre vakre surdeigsbrød blir til!

Tre vakre surdeigsbrød blir til!

Etter noen ukers pause brukte jeg MortenSchakenda sin variant i sin bok "Om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom"
Luftige, smakfulle julebrød

Luftige, smakfulle julebrød

Så las eg MortenSchakendas bok om bollar og brød og om anbefalingar frå bakarane bak Åpent Bakeri. Julebrød høyrer med til frukostar og buffetar i jula eller noko ein rett og slett kosar seg med kor tid som helst
Ingen jul uten…

Ingen jul uten…

Her får du oppskriften på havrebrød fra «bakeren fra Lom» – MortenSchakenda. …pyntebrød. Det beste jeg baker til jul, er ikke syv slag, men brød
Prøv Sverre Sætres Focaccia, vellykket er bare fornavnet.

Prøv Sverre Sætres Focaccia, vellykket er bare fornavnet.

alt fra MortenSchakenda sin surdeigsvariant til Nigellas, Viestad’s og mange andres. Du finner enn liten filmsnutt på Dagens Næringslivs hjemmesider, Sverre Sætres bakeskole, som viser hvordan du bretter focacciadeigen for å beholde mest mulig av luftboblene i brødet
Et surt forsøk

Et surt forsøk

Da jeg bakte ut surdeigen i form av rundstykker, brukte jeg delvis en oppskrift av MortenSchakenda og justerte i forhold til hva slags mel jeg hadde i skapet
På pinne

På pinne

Jeg bruker MortenSchakendas oppskrift på mellomgrove brød til pinnebrødene mine. Og har du spikket din egen pinne, kan du i alle fall spise pølser i pinnebrød med god samvittighet
Kortreist tillit

Kortreist tillit

MortenSchakenda, kan man stole på. Jeg brukte Schakendas oppskrift på loff. Hans oppskrifter på brød blir alltid en suksess
Ventebrød

Ventebrød

Jeg følger dedikert MortenSchakendasbrødoppskrifter på både valnøttbrød og mellomgrovt brød. Også brødene
Aslaks sunnhetsbrød

Aslaks sunnhetsbrød

Og for meg som gjerne baker brød etter MortenSchakendas prinsipper så var det litt av en overgang. Min tidligere kollega Aslak har vært så snill at han har delt sin favoritt-brødoppskrift med meg og jeg har fått lov å publisere oppskriften her på bloggen

Fantastiske deilige nydelige Brunsvidde!

Denne oppskrifta har me funne i MortenSchakenda si fantastiske bok. Me har laga både brød og diverse andre godsaker, men akkurat denne bollen gav oss bakoversveis
«Få tid» – tips

«Få tid» – tips

Basisdeigen er basert på MortenSchakendas oppskrift for mellomgrovt brød. Den gode vanen begynte denne uken med hjemmelagd tomatbrød
Blideig

Blideig

Oppskriften på selve surdeigsbrødet kommer fra MortenSchakenda, men jeg har halvert oppskriften fordi jeg hadde en litt knapp surdeigsbase
TOMATBRØD I LEIRGRYTE

TOMATBRØD I LEIRGRYTE

(Iflg MortenSchakenda, bakeren i Lom, skal man alltid bruke kald væske til gjærdeig. Å steke brød i leirgryte er helt supert