Før Schakenda fulgte jeg oppskrifter. legger merke til er FS og ES, Før og Etter Schakenda. huset, her er det store luftige boller, gode saftige brød, å min
Del deigen i tre emner og form til store boller. Oppskrifta har eg funnet i ei bakebok av Schakenda. Då er vi begynt med juleforberedelsane her på Løvbakken og først ut i år er dei tradisjonsbundne julebrøda
Hvetebollene her er basert på oppskriften til Morten Schakenda, du finner hans oppskrift i boken «Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom»
Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Når jeg snublet over nok en oppskrift fra Bakeriet i Lom (de som hadde kanelsnurrene jeg testet ut) vekket det lysten til å spre lukt av kjærlighet (som visstnok er det samme som a) gjærbakst eller b) grønnsåpe)
Som vanlig bruker jeg Morten Schakendasoppskrift på pizzadeig – den blir aldri mislykket. Form deigen til runde boller og la dem etterheve i cirka 40 minutter
Med Morten Schakendassurdeigsoppskrift gikk jeg til verks. Hvis du følger Schakenda nøyaktig, kan du i hvert fall ikke skuylde på meg for at du mislykkes, men hovedbudskapet her er at det er faktisk ikke så nøye
Her får du oppskriften på havrebrød fra «bakeren fra Lom» – Morten Schakenda. Oppskriften på brødene jeg baker, stammer i 99 % av tilfellene fra Schakenda, og brødene blir alltid en suksess. 1/2 kilo ferdig hevet loffdeig (oppskrift). 1/2 kilo ferdig hevet loffdeig (oppskrift)
Hasselnøttbrødet er min egen vri på Schakendas valnøttbrød. Etter at du har gjort den første hevingen av pizzadeigen og skal etterheve bunnene, er det lurt å forme runde boller som tilsvarer antall pizzabunner du skal lage
Da jeg bakte ut surdeigen i form av rundstykker, brukte jeg delvis en oppskrift av Morten Schakenda og justerte i forhold til hva slags mel jeg hadde i skapet
Jeg bruker Morten Schakendasoppskrift på mellomgrove brød til pinnebrødene mine. Oppskriften under gir 3 store brød, så det kan være et godt alternativ å halvere porsjonen dersom du ikke ønsker å lage brød eller rundstykker i tillegg
Hans boller er imidlertid dobbelt så store som mine, jeg skjønner virkelig ikke hvordan det er mulig å spise en hel Schakendabolle, i alle fall ikke hvis den er fylt med krem