Schakenda boller oppskrift oppskrifter

Lomske boller

Før Schakenda fulgte jeg oppskrifter. legger merke til er FS og ES, Før og Etter Schakenda. huset, her er det store luftige boller, gode saftige brød, å min
Julebrød som Schakenda

Julebrød som Schakenda

Del deigen i tre emner og form til store boller. Oppskrifta har eg funnet i ei bakebok av Schakenda. Då er vi begynt med juleforberedelsane her på Løvbakken og først ut i år er dei tradisjonsbundne julebrøda
Verdens beste boller!

Verdens beste boller!

Hvetebollene her er basert på oppskriften til Morten Schakenda, du finner hans oppskrift i boken «Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom»

Verdens beste risboller

Oppskriften har jeg rappa av Morten Schakenda. Er det virkelig ikke oppskriftrisboller på denne bloggen
SKOLEBRØD

SKOLEBRØD

Grunnoppskriften fant jeg i en flott kokebok av Morten Schakenda, men jeg har redusert på både salt- og kardemommemengdene
Grovbrød fra bakeriet i Lom

Grovbrød fra bakeriet i Lom

Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Når jeg snublet over nok en oppskrift fra Bakeriet i Lom (de som hadde kanelsnurrene jeg testet ut) vekket det lysten til å spre lukt av kjærlighet (som visstnok er det samme som a) gjærbakst eller b) grønnsåpe)
Steingodt

Steingodt

Som vanlig bruker jeg Morten Schakendasoppskrift på pizzadeig – den blir aldri mislykket. Form deigen til runde boller og la dem etterheve i cirka 40 minutter
Skolebrød eller Purker

Skolebrød eller Purker

(opprinnelig oppskrift er funnet hos Fru Timian, basert på Morten Schakendasoppskrift). Skolebrød, skoleboller eller solboller
Tre vakre surdeigsbrød blir til

Tre vakre surdeigsbrød blir til

Etter noen ukers pause brukte jeg Morten Schakenda sin variant i sin bok "Om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom"
Alt lykkes for denne regjering

Alt lykkes for denne regjering

Med Morten Schakendassurdeigsoppskrift gikk jeg til verks. Hvis du følger Schakenda nøyaktig, kan du i hvert fall ikke skuylde på meg for at du mislykkes, men hovedbudskapet her er at det er faktisk ikke så nøye
Tre vakre surdeigsbrød blir til!

Tre vakre surdeigsbrød blir til!

Etter noen ukers pause brukte jeg Morten Schakenda sin variant i sin bok "Om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom"
Fransk landbrød må være hjemmebakt!

Fransk landbrød må være hjemmebakt!

Åpent Bakeri er et av dem og ellers er jo Schakendas bakeri i Lom noe helt spesielt, det er som regel hans prinsipper jeg følger når jeg baker
Ingen jul uten…

Ingen jul uten…

Her får du oppskriften på havrebrød fra «bakeren fra Lom» – Morten Schakenda. Oppskriften på brødene jeg baker, stammer i 99 % av tilfellene fra Schakenda, og brødene blir alltid en suksess. 1/2 kilo ferdig hevet loffdeig (oppskrift). 1/2 kilo ferdig hevet loffdeig (oppskrift)

Har du fyr…

Hasselnøttbrødet er min egen vri på Schakendas valnøttbrød. Etter at du har gjort den første hevingen av pizzadeigen og skal etterheve bunnene, er det lurt å forme runde boller som tilsvarer antall pizzabunner du skal lage
Et surt forsøk

Et surt forsøk

Da jeg bakte ut surdeigen i form av rundstykker, brukte jeg delvis en oppskrift av Morten Schakenda og justerte i forhold til hva slags mel jeg hadde i skapet
På pinne

På pinne

Jeg bruker Morten Schakendasoppskrift på mellomgrove brød til pinnebrødene mine. Oppskriften under gir 3 store brød, så det kan være et godt alternativ å halvere porsjonen dersom du ikke ønsker å lage brød eller rundstykker i tillegg