Morten schakenda boller oppskrifter

Verdens beste boller!

Verdens beste boller!

Hvetebollene her er basert på oppskriften til MortenSchakenda, du finner hans oppskrift i boken «MortenSchakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom»

Verdens beste risboller

Oppskriften har jeg rappa av MortenSchakenda. Er det virkelig ikke oppskrift på risboller på denne bloggen
SKOLEBRØD

SKOLEBRØD

Grunnoppskriften fant jeg i en flott kokebok av MortenSchakenda, men jeg har redusert på både salt- og kardemommemengdene
Grovbrød fra bakeriet i Lom

Grovbrød fra bakeriet i Lom

Nå deler vi MortenSchakendas gode oppskrift med deg. +20. Noe av det beste som finnes er nystekt brød. Når jeg snublet over nok en oppskrift fra Bakeriet i Lom (de som hadde kanelsnurrene jeg testet ut) vekket det lysten til å spre lukt av kjærlighet (som visstnok er det samme som a) gjærbakst eller b) grønnsåpe)
Steingodt

Steingodt

Som vanlig bruker jeg MortenSchakendas oppskrift på pizzadeig – den blir aldri mislykket. Form deigen til runde boller og la dem etterheve i cirka 40 minutter
Skolebrød eller Purker

Skolebrød eller Purker

(opprinnelig oppskrift er funnet hos Fru Timian, basert på MortenSchakendas oppskrift). Skolebrød, skoleboller eller solboller
Tre vakre surdeigsbrød blir til

Tre vakre surdeigsbrød blir til

Etter noen ukers pause brukte jeg MortenSchakenda sin variant i sin bok "Om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom"
Alt lykkes for denne regjering

Alt lykkes for denne regjering

Med MortenSchakendas surdeigsoppskrift gikk jeg til verks. Hvis du følger Schakenda nøyaktig, kan du i hvert fall ikke skuylde på meg for at du mislykkes, men hovedbudskapet her er at det er faktisk ikke så nøye
Tre vakre surdeigsbrød blir til!

Tre vakre surdeigsbrød blir til!

Etter noen ukers pause brukte jeg MortenSchakenda sin variant i sin bok "Om boller, brød og tilfeldigheter fra bakeriet i Lom"
Ingen jul uten…

Ingen jul uten…

Her får du oppskriften på havrebrød fra «bakeren fra Lom» – MortenSchakenda. Oppskriften på brødene jeg baker, stammer i 99 % av tilfellene fra Schakenda, og brødene blir alltid en suksess
Et surt forsøk

Et surt forsøk

Da jeg bakte ut surdeigen i form av rundstykker, brukte jeg delvis en oppskrift av MortenSchakenda og justerte i forhold til hva slags mel jeg hadde i skapet
På pinne

På pinne

Jeg bruker MortenSchakendas oppskrift på mellomgrove brød til pinnebrødene mine. Ingen grunn til å sitte inne selv om gradestokken kryper ned i minus 10
Fastlavensboller med bringebær- og mascarponekrem

Fastlavensboller med bringebær- og mascarponekrem

Den stammer fra MortenSchakenda på Bakeriet i Lom, og da er det en selvfølge at de er gode. Hans boller er imidlertid dobbelt så store som mine, jeg skjønner virkelig ikke hvordan det er mulig å spise en hel Schakendabolle, i alle fall ikke hvis den er fylt med krem
Kortreist tillit

Kortreist tillit

MortenSchakenda, kan man stole på. Jeg brukte Schakendas oppskrift på loff. Mine rustikke baguetter har et touch av Schakenda og de Värmlandske skoger
Rød nese

Rød nese

Når det gjelder pizzabunn, sverger jeg alltid til MortenSchakendas oppskrift som vist under. Om Rudolf ikke var rød på nesen tidligere, ble han i alle fall det på 450 grader i bakerovnen
Ventebrød

Ventebrød

Jeg følger dedikert MortenSchakendas brødoppskrifter på både valnøttbrød og mellomgrovt brød. Alt bør pyntes og skinne til jul
Aslaks sunnhetsbrød

Aslaks sunnhetsbrød

Og for meg som gjerne baker brød etter MortenSchakendas prinsipper så var det litt av en overgang. Posted by torill