Hvetebollene her er basert på oppskriften til MortenSchakenda, du finner hans oppskrift i boken «MortenSchakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom»
Nå deler vi MortenSchakendas gode oppskrift med deg. +20. Noe av det beste som finnes er nystekt brød. Når jeg snublet over nok en oppskrift fra Bakeriet i Lom (de som hadde kanelsnurrene jeg testet ut) vekket det lysten til å spre lukt av kjærlighet (som visstnok er det samme som a) gjærbakst eller b) grønnsåpe)
Som vanlig bruker jeg MortenSchakendas oppskrift på pizzadeig – den blir aldri mislykket. Form deigen til runde boller og la dem etterheve i cirka 40 minutter
Med MortenSchakendas surdeigsoppskrift gikk jeg til verks. Hvis du følger Schakenda nøyaktig, kan du i hvert fall ikke skuylde på meg for at du mislykkes, men hovedbudskapet her er at det er faktisk ikke så nøye
Her får du oppskriften på havrebrød fra «bakeren fra Lom» – MortenSchakenda. Oppskriften på brødene jeg baker, stammer i 99 % av tilfellene fra Schakenda, og brødene blir alltid en suksess
Da jeg bakte ut surdeigen i form av rundstykker, brukte jeg delvis en oppskrift av MortenSchakenda og justerte i forhold til hva slags mel jeg hadde i skapet
Jeg bruker MortenSchakendas oppskrift på mellomgrove brød til pinnebrødene mine. Ingen grunn til å sitte inne selv om gradestokken kryper ned i minus 10
Den stammer fra MortenSchakenda på Bakeriet i Lom, og da er det en selvfølge at de er gode. Hans boller er imidlertid dobbelt så store som mine, jeg skjønner virkelig ikke hvordan det er mulig å spise en hel Schakendabolle, i alle fall ikke hvis den er fylt med krem
Når det gjelder pizzabunn, sverger jeg alltid til MortenSchakendas oppskrift som vist under. Om Rudolf ikke var rød på nesen tidligere, ble han i alle fall det på 450 grader i bakerovnen