Nå deler vi MortenSchakendas gode oppskrift med deg. Når jeg snublet over nok en oppskrift fra Bakeriet i Lom (de som hadde kanelsnurrene jeg testet ut) vekket det lysten til å spre lukt av kjærlighet (som visstnok er det samme som a) gjærbakst eller b) grønnsåpe)
Men MortenSchakenda tilførte mye mer enn litt surdeigoppskrifter til meg. Jeg har brukt oppskrifter, jeg har slumpet, jeg har bakt eltefritt, og jeg har eltet i timesvis
(opprinnelig oppskrift er funnet hos Fru Timian, basert på MortenSchakendasoppskrift). Oppskrifter. FyllVaniljekrem, lag selv (se oppskrift her) eller kjøp ferdig
Dette er en oppskrift fra MortenSchakenda, han med det populære Bakeriet i Lom. Jeg tok litt mindre salt enn i originaloppskriften, ellers er oppskriften ganske lik
Med MortenSchakendassurdeigsoppskrift gikk jeg til verks. MortenSchakendas fine surdeig. Hvis du følger Schakenda nøyaktig, kan du i hvert fall ikke skuylde på meg for at du mislykkes, men hovedbudskapet her er at det er faktisk ikke så nøye
Så las eg MortenSchakendas bok om bollar og brød og om anbefalingar frå bakarane bak Åpent Bakeri. Julebrød høyrer med til frukostar og buffetar i jula eller noko ein rett og slett kosar seg med kor tid som helst
Her får du oppskriften på havrebrød fra «bakeren fra Lom» – MortenSchakenda. Oppskriften på brødene jeg baker, stammer i 99 % av tilfellene fra Schakenda, og brødene blir alltid en suksess. 1/2 kilo ferdig hevet loffdeig (oppskrift). 1/2 kilo ferdig hevet loffdeig (oppskrift)
Da jeg bakte ut surdeigen i form av rundstykker, brukte jeg delvis en oppskrift av MortenSchakenda og justerte i forhold til hva slags mel jeg hadde i skapet
Jeg bruker MortenSchakendasoppskrift på mellomgrove brød til pinnebrødene mine. Oppskriften under gir 3 store brød, så det kan være et godt alternativ å halvere porsjonen dersom du ikke ønsker å lage brød eller rundstykker i tillegg
Den stammer fra MortenSchakenda på Bakeriet i Lom, og da er det en selvfølge at de er gode. Hans boller er imidlertid dobbelt så store som mine, jeg skjønner virkelig ikke hvordan det er mulig å spise en hel Schakendabolle, i alle fall ikke hvis den er fylt med krem