Raspekaker, raspeballer, komle, potetball, klubb, kompe. Eg er iallefall oppvokst og vand med å kalle det raspekaker eller raspeballer, så overskrifta deretter
Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler
Kjært barn har mange navn, og raspeballer har mange navn etter hvor i landet du bor. Noen har bestemte ukedager hvor man spiser raspeballer til middag, og noen har raspeballer bare av og til slik som oss
Røren må ikke være så løs at raspeballene blir grøtete og ikke så fast at de blir for tunge. Fyll raspeballene med flesket og kok dem i lettsaltet vann eller kraft
Om du skjærer over en komle og ser at den er glatt inni så er den ferdig. Her er i hvertfall komleoppskriften som jeg bruker, men jeg har endret måten å lage den på og jeg lager aldri mindre enn 2x
Komle er ein middagsrett som òg er kjend som raspeball, potetball, klubb eller kompe. Her på Vestlandet er det mange restaurantar som på tradisjonell vis serverar komler på torsdagen