Jeg elsker kumler og da gjerne på "trøndersk" vis med stekt flesk og søt brunost saus. På Vestlandet er det mest vanlig å servere kumlene sammen med kjøtt ,(svineknoke), grove pølser og kålrabi
Vi var tre stykker som spiste glutenfrieraspeballer og tre som spiste vanlige. Det er lurt å først lage de glutenfrie raspeballene, og sette lokk på pannen slik at man ikke får mel med gluten i seg
Søndag hadde jeg raspeballer både vanlige og glutenfrie. jeg lager alltid de glutenfrie først med salt kjøtt, tar på lokket før jeg begynner med de vanlige
Raspekaker, raspeballer, komle, potetball, klubb, kompe. Eg er iallefall oppvokst og vand med å kalle det raspekaker eller raspeballer, så overskrifta deretter
En av mine absolutte favorittmiddager er komper. Da snakker jeg skikkelige sørlandskomper, ikke noe raspeball med fårekjøtt og kålrabistappe her i gården
Glutenfrie bakevarer. Så nå er det jammen meg ikke farlig å gi seg i kast med baking, for dette melet er helt utrolig bra, det er enkelt å bake med, jeg bruker det til omtrent absolutt alt fra raspeballer til kaker, og smaken er kjempegod, og bakeegenskapene helt fantastisk til glutenfritt å være
Mandag hadde jeg folk på raspeballer (oppskrift på glutenfrie HER og vanlige rasper finner du HER)og det betyr rester i mange dager, og at alle gjestene pluss enda flere fikk nyte godt av maten
Jeg koker to panner med raspeballer, jeg begynner altid med de glutenfrie. Da bruker jeg å forme en raspeball i hånden og ha den opp i det kokende kraften (bruk en så stor panne at du kan koke både kjøtt og raspeballer sammen, det gir en veldi god smak)