Marinert sild oppskrifter

Marinert sild i urtekrem

Marinert sild i urtekrem

Jeg bruker å lage et par nye silderetter før jul sammen med noen godt utprøvde som vi er veldig glad i, og i år ble det blant annet denne marinertesilden med urtekrem - behøver jeg å si at den smakte aldeles nydelig -

Sild og poteter med øl og nubbe.

Mens svenskenes midsommar er et av sommerens store høydepunkter med majstång og sild og poteter og jordbær og øl og snaps og dans rundt stanga og… Men de har ikke bål da
Sild på isblokk

Sild på isblokk

Ta silden ut av laken og la den dryppe av på tørkepapir. Legg silden på isblokken. Server sild og poteter med brød og smør
Sildesalat

Sildesalat

Skjær sildefileten i passende stykker og ha den i vannet sammen med løken. Ta filetene og løkringene ut av syltelaken, anrett silden med skiver av nykokt potet, egg, avrugakaviar, løyrom, rømme, dill, temperert smør i små terninger og flatbrød
Sildesalat – og den er god!

Sildesalat – og den er god!

Hele fatet gikk ned på høykant, sammen med gårsdagens focaccia med marinerte oliven og romersk urtesalt (bakt med hvetemel og fin sammalt rug)
Balsamicosild med pepper og urter

Balsamicosild med pepper og urter

Beste julesildamarinert i balsamicoeddik. Dette er sild med smaker fra middelhavet. Sammen med urtebunter og peppermiks fra O&CO ble dette den beste silden jeg har smakt
Hvordan lage din egen påskesild.

Hvordan lage din egen påskesild.

Er du blant dem som tror marinertsild bare hører jula til. Sild er noe som bør nytes året rundt- og gjerne som lang lunsj med godt drikke til

Sild.

Tørk av silden med litt kjøkkenpapir. Del silden i passende ”gaffelbiter”. ( husk at silden er salt ). Server silden på rugbrød ev med en potetsalat
Sild i havrepanade, med spekeskinke

Sild i havrepanade, med spekeskinke

Men vi har en god erstatning i fersk sild. Vi kan godt bruke en god sardinoppskrift på en god sild. I dag steker vi noen fine sildefileter i en panade med havregryn
Mere tapas takk! #Lørdagsmat

Mere tapas takk! #Lørdagsmat

Vellagret hvit ost servert med akevitt marinerte sviskerVellagret hvit ostSteinfrie sviskerAkevitt, kan byttes ut mot en syrlig eplejuiceLegg sviskene i akevitt ( ev syrlig eplejuice) et par timer på kjøkkenbenken
Julesild må ikke mangle!

Julesild må ikke mangle!

Marinert ansjos. Selv om både danskene og svenskene etter min mening er flinkere med sild enn vi er, går det jo an å trylle frem god julesild til julebordet

Ripssild, sildesalat og tomatsild

Tørk av silden med litt kjøkkenpapir. Del silden i passende ”gaffelbiter”. ( husk at silden er salt ). Smak på silden for å smake om den må vannes litt ut før servering

Julefrokost- lunsj

Passer til kald ribbe, julens kjøttpålegg og kryddersild ( ev med hardkokte egg i båter). ( eller karrisaus) til fisk ( sild, gravet , røkt laks / ørret)
Mungbønnepålegg

Mungbønnepålegg

Marinert ost, sursild og rødbetsild. Jeg tok meg visst en lang juleferie fra matblogging. Har laget masse mat både før og etter jul, men har dessverre bare disse to bildene

Dansk ripssild og potetsalat

Tørk av silden med litt kjøkkenpapir. Del silden i passende ”gaffelbiter”. ( husk at silden er salt ). Server silden på rugbrød ev med en potetsalat

Marinert stekt sild 2

Rens silden og stell den til steking. Skjær noen skrå snitt gjennom sildekjøttet på begge sider, da den blir lettere gjennomstekt