Sild er sunt og godt pålegg, som hører jula til. Oppskrift på Tomatsilda vår finner du her. Den lages av kryddersild i stor porsjon ettersom det er blitt en tradisjon at flere av våre venner får et glass tomatsild i julegave
4 store marinerte sildefilet. YARPP powered by AdBistroPowered by 4 store marinerte sildefilet. St. Hans er vel ikke det som feires mest her hjemme lenger
Det er bare noen dager til julaften og på tide å gå i gang med julesilden. Personlig synes jeg tradisjonelle silderetter hører julen til, men siden jeg må eksperimentere hele tiden, kommer det stadig nye varianter på menyen
Skjær spekesilden i passe store biter. Her er et alternativ til den «vanlige» sursilda. Denne med einebær, tyttebær og helpepper som gir en liten følelse av skog
For meg er dette ikke en tradisjon, og jeg har aldri lagd sild eller sildesalat før. Sildeutfordring. Jeg var usikker på om jeg i det hele tatt ville delta, men når jeg først hadde bestemt meg for å være med, var chili en selvfølge for meg å ta med som en ingrediens, og lage en spicy sildesalat
Skjær skinnet av sildefiletene og ta ut eventuelle bein. La den avkjøles litt og hell den over silden. Etter minst 24 timer tas sildefiletene opp. 4 doble ferske sildefileter
Skjær sildefiletane på tvers i centimeterstore lengder, deretter i centimeter store terningar. Dersom sildesmaken ikkje er spesielt dominerande, kan du ha i litt meir sild – om du vil det