Hvis du har fanget hummer så må hummeren kokes først. Gjør klar scampien. Ha oppi scampiene. SCAMPI RISOTTO (ca 20. ca 2 SS Olivenolje3 sjalottløk2 fedd hvitløk2 dl risottoris1 dl hvitvin (jeg brukte det jeg hadde hjemme…men en tørr hvitvin anbefales)2 dl kraft (jeg brukte ande buljong, men kylling buljong kan også brukes)2 dl vann (som skal fylles på etterhvert)en liten klype safranca 100 gr scampisaltpepper. Den kokes naturell i ca 20. ca 100 gr scampisaltpepper
Etter ett par minutter har du scampien tilbake i pannen for å holde de varme mens spagettien koker. Kok den al dente og hell av kokevannet i et dørslag før du har spagettien tilbake i kjelen og rører inn litt salt og olje
Rens eventuelt scampiene hvis du bruker rå, jeg brukte ferdig kokte og lot halen sitte på. Tilslutt legger du over de stekte scampiene og lar de trekke litt i blandingen
Mens kål og ris koker, lag hvit saus. I gode venners lag kom vi inn på kålstuing, som jo er fantastisk godt, og med tinet scampi og masse kål, litt ekstra muskat og ingefær ble en noe uvant kombinasjon dagens middagsresultat