Ta av skallet påscampien og fjern tarmen. Penang curry pase selges i asiatiske nærbutikker, og bør være fast inventar på kjøkkenet, da den varer i evigheter og kan brukes til mye
Idag vil vi dele med dere en oppskrift på Tempura scampi. Gjør klar en kasserolle og ha nok olje til å dekke scampiene, så er en fordel at kasserollen ikke er så stor så fyller du den halvfull med frityrolje
Fordel baconet på toppen og avslutt med å strø litt revet ost over. Stikk innom butikken og plukk med deg en pakke kokte scampi, en pose båtpoteter, revet cheddar, bacon og en flaske sweet chili saus
På bildet over har NRK lagt inn en oppskrift påScampi fritti. Og de åpner med å si at «du kan bruke sjøkreps, men også scampi eller kongereker dersom det er lettere å skaffe»
jeg har aldri lagd pasta og scampi før ---igårmmmm. )her er det jeg brukte 300-400 g rå scampi (fryst) 1 pk fullkorns pasta 1 chili 2 fedd hvitløk 1 sitron persillecherry tomater ruccolaoljeJeg begynte med å tine og rense scampi, hakket chili og hvitløkhelte en slump olje i en pose og tilsatte scampi + chili + hvitløk og lot det hvile i kjøleskapet en times tidDeretter kokes vann til pastaenbaguette stekes i ovnenog i stekepannen varmes olje til steking av marinerte scampi+cherrytomater etter noen få minutter i panna, tilsettes persille og ruccoladet hele blandes med ferdigkokt pastaog serveres varm med en liten sitronbåt og nystekt baguette. og så er det bare å kose seg 300-400 g rå scampi
Lag et snitt langs med ryggen påscampien og fjern den sorte strengen, hvis du bruker rå scampi. I dag blogger jeg fra London hvor jeg er på juleshopping hos min søster som bor her
Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)Lik dette. Scampien blir bare bedre om du lar den marinere noen timer
Men Tomas fortalte meg for en stund siden at han aldri hadde smakt på hummer før. Gjør klar scampien. Siden han har stått på og jobbet så mye i det siste, tenkte jeg at jeg skulle være en slik en flink husmor og lage litt middag
GA_googleAddAttr("Tag", "orientalsk-scampi"). GA_googleAddAttr("Tag", "scampi-oriental"). A recipe from “Cattelins Kokebok” (Cattelin’s Cook Book) published in 1977
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.