eks indisk korma, Biryani, Rogan Josh, gresk moussaka og kebab. Krydder du sannsynligvis har fra før. Da jeg begynte å snuse på mat fra andre land, ble jeg ofte overrasket over krydderne som ble brukt, for der vi bruker muskat i fiskegratengen, nellik i appelsinen og kanel på grøten, bruker både indere og grekere disse krydderne på helt andre måter
Dette er en indisk kebabvariant med kyllingkjøtt i marinade av moste urter og krydder. Retten er rask å lage og smaker himmelsk av fersk ingefær, chili, hvitløk, koriander og mynte, samt de varme indiske krydderne spisskummen og garam masala
Av kjøttretter finnes det selvfølgelig utallige varianter av kebab, særlig kjøttdeigvarianten krydret med aleppopepper, chiliflakene som har fått navnet sitt fra Aleppo (det er det samme som tyrkiske pul biber) og dönerkebabvarianten som de kaller shawarma i denne delen av verden
Kofta kebabs. For enkelthets skyld har jeg kun hvitløk, frisk oregano, litt olje, salt og pepper i krydderblandingen og henter inn gresk inspirasjon også med en frisk gresk salat og ovnsbakte poteter og gulrøtter på siden
Kebab. Og krydder blir jo knapt brukt. kg for at noen skal få lov til å spe ut kjøttdeig med noen hemmelige ingredienser, for så å forme den rund for deg