Kok opp lake av vann, eddik, sukker og krydder og la det bli kaldt før du tilsetter sild og havtorn. Laurbærblad putter du i glasset, det samme gjør du med det andre krydderet
Kok opp eddik og sukker, og tilsett krydderene, gjerne også noen skiver hvitløk. Alternativt kan du også først ha i krydderene når du legger agurkene på glass
Kok opp eddik og sukker, og tilsett krydderene, gjerne også noen skiver hvitløk. Alternativt kan du også først ha i krydderene når du legger agurkene på glass
Sursild, øl og akevitt. Årets akevitt er en utmerket matakevitt med kraftig preg av krydder og sitrus. Karven er selvsagt til stede, sammen med en anelse av julekryddere samt sitrus
Legg lagvis sild, løk, krydder og golrot. Mange tror det er vanskelig å lage silderetter som sursild og andre silderetter, men det er egentlig ganske enkelt
Marinert ost, sursild og rødbetsild. Tørkede bønner og linser kan man kjøpe i store kvanta, koke opp og blande med olje og krydder, og vips så har man et smakfullt pålegg
Allenhånde brukes til svinekjøtt, fleskepølse, fet fisk, kjøtt- og kålsuppe og till sursild. Basilikum, som mange andre urtekrydder bør smuldes i hånden for å få frem all smak