Sett steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Den stod i ovnen til steketermometeret viste 58 grader, hvilte i 15 minutter og ble altså overstekt. Om du har latt den steke til 58 grader skal filéten nå være rød i midten, om du ønsker medium bør du la den steke til 62 grader. 15-20 minutter Om du har latt den steke til. 58 grader skal filéten nå være rød i midten, om du ønsker medium bør du la den steke til
Brun fileten i en stekepanne. Denne dagen ble det kalvefilet med spekeskinke. Skjær en åpning på langs av kalvefileten og legg i blandingen av løk, ansjos og pinjekjerner
Dersom kjøttet ikke er bundet opp, så surr bomullshyssing rundt til en så jevn stek som muligBrun kjøttet i en varm panne til den får en fin brunfargeFres hvitløk, gulrot, selleri og løk i en kasserolle med litt oljeLegg steken på grønnsakene og tilsett vin, kraft, salt, pepper, rosmarin og laurbærblad
litt kraft fra kalvesteken. Brun kalvesteken raskt i pannen. Tillsett ev litt mer av kraft fra steken. 600 g kalvefilet. La olje renne godt av tunfisken, skyll og tørk av ansjosene og finhakk eller kjør i en hurtigmikser sammen med eggeplommer, kapers, saft av ½ sitron, hvitvinseddik og 1 ss kraft fra steken. 600 g kalvefilet
1 stykke hel filet av kalvsalt/pepperKrydre fileten med salt og pepper rundt hele, stek i blanding av smør og olje i stekepanna, stek rundt det hele. Sett inn i stekeovnen på 125 grader. Sett et steketemraturmål i fileten og la det vise ca 70 grader, da er den ferdig
Sett den i en ildfast form og tilsett steketermometer. Mitt er fra Idsøe i Stavanger)1 ss smør12 scampi (eller helst ferske norske reker nå som man har lært seg at scampi er en miljøversting)Stek kalvefileten i smør (krydre med salt og pepper) til den er gyllen på alle sider
Kalvefileten ble tilberedt i sous vide, men det går helt fint å lage den i en stekeovn også. Varm en stor klatt smør i en stekepanne, og bland inn litt olje så det ikke svir seg så lett
Tilsett ev litt mer av kraft fra steken. 1 kg kalvefilet/kalvestek0,8 l tørr hvitvin1,5 fedd hvitløk1,5 stk gulrot1,5 stk stangselleri1,5 stk løk1,5 stk laurbærbladvannsaltLegg klavesteken/ fileten i en liten kasserolle. Tørk av filetten og gi den en stekesorpe før du setter den i ovnen på 160 grader CelsiusStikk en steketermometer og bak den til kjernen av steken viser 75 grader CelsiusellerTa ut kasserollen, tilsett vann, nok til at kjøttet akkurat dekkes. Eller du kan gjøre TUNFISKSAUS1,5 boks tunfisk i olje på boks6 ansjosfiletter3 stk hardkokte eggeplommer3 ss kapers1/2 sitron saft3 ss hvitvinseddik 3 dl olivenolje3 ss kraft fra kalvestekensaltpepperLa olje renne godt av tunfisken, skyll og tørk av sardellfiletene/ ansjosene og finhakk eller kjør i en hurtigmikser sammen med eggeplommer, kapers, sitronsaft, hvitvinseddik og kraft fra steken. ) 1 kg kalvefilet. 3 ss kraft fra kalvesteken