Hvordan steke kalvefilet oppskrifter

Kalvefilét med nydelig soppsaus

Kalvefilét med nydelig soppsaus

Sett steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Den stod i ovnen til steketermometeret viste 58 grader, hvilte i 15 minutter og ble altså overstekt. Om du har latt den steke til 58 grader skal filéten nå være rød i midten, om du ønsker medium bør du la den steke til 62 grader. 15-20 minutter Om du har latt den steke til. 58 grader skal filéten nå være rød i midten, om du ønsker medium bør du la den steke til
KALVEFILET MED SPEKESKINKE

KALVEFILET MED SPEKESKINKE

Brun fileten i en stekepanne. Denne dagen ble det kalvefilet med spekeskinke. Skjær en åpning på langs av kalvefileten og legg i blandingen av løk, ansjos og pinjekjerner
Kalvefilet med glasskål

Kalvefilet med glasskål

Så er melken silt av, og tilslutt steker vi dem ferdige i jomfruolje med litt salt og pepper fra kvern
Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Dersom kjøttet ikke er bundet opp, så surr bomullshyssing rundt til en så jevn stek som muligBrun kjøttet i en varm panne til den får en fin brunfargeFres hvitløk, gulrot, selleri og løk i en kasserolle med litt oljeLegg steken på grønnsakene og tilsett vin, kraft, salt, pepper, rosmarin og laurbærblad
Nyttårsfesten fortsetter …

Nyttårsfesten fortsetter …

Hovedretten i tidligere nevnte champagnemeny på Nyttårsaften var urtemarinert kalvefilet med champagnesaus
Fritert kylling med steinsopp

Fritert kylling med steinsopp

Når steinsoppen er oppbløtt, steker du den i god olivenolje eller godt smør. Og her er oppskrift på kalvefilet med steinsoppulver
Kalv med purre og jordskokker

Kalv med purre og jordskokker

Legg purrene i pannen og la dem steke med så de blir gode og møre. 400 g kalvefilet. Skrubb jordskokkene og del dem i to på langs

VITELLO TONNATOmed trøffelmajones

litt kraft fra kalvesteken. Brun kalvesteken raskt i pannen. Tillsett ev litt mer av kraft fra steken. 600 g kalvefilet. La olje renne godt av tunfisken, skyll og tørk av ansjosene og finhakk eller kjør i en hurtigmikser sammen med eggeplommer, kapers, saft av ½ sitron, hvitvinseddik og 1 ss kraft fra steken. 600 g kalvefilet
Helstekt kalvefilet med rødvinsaus

Helstekt kalvefilet med rødvinsaus

1 stykke hel filet av kalvsalt/pepperKrydre fileten med salt og pepper rundt hele, stek i blanding av smør og olje i stekepanna, stek rundt det hele. Sett inn i stekeovnen på 125 grader. Sett et steketemraturmål i fileten og la det vise ca 70 grader, da er den ferdig
Kalvefilet med geitemelksaus

Kalvefilet med geitemelksaus

en blanding av litt fløte og mest geitemelk i stekepannen, noen borettaneløk og kirsebærtomater, og en god brunet ytrefilet av kalv

Kalvefilèt

g kalvefilet. Oppskriften er ved Jostein Medhus, Det norske kokkelandslaget senior, og Geir. Magnus Svae, Det norske kokkelandslaget junior

Flambert kalvefilet

Brun litt av smøret i en stekepanne. STEKETID. Legg kjøttskivene i og stek dem på begge sider. Tilsett krydder
Italiensk aften, fire retter.

Italiensk aften, fire retter.

Sett den i en ildfast form og tilsett steketermometer. Mitt er fra Idsøe i Stavanger)1 ss smør12 scampi (eller helst ferske norske reker nå som man har lært seg at scampi er en miljøversting)Stek kalvefileten i smør (krydre med salt og pepper) til den er gyllen på alle sider
Kalv saltimbocca

Kalv saltimbocca

Kalvekjøtt er mørt og trenger få minutter i stekepanna. Hell den varme sausen over kalvefiletene og server kjøttet sammen med risen
Vitello Tonnato/Kalv med tunfisksaus

Vitello Tonnato/Kalv med tunfisksaus

Tilsett ev litt mer av kraft fra steken. 1 kg kalvefilet/kalvestek0,8 l tørr hvitvin1,5 fedd hvitløk1,5 stk gulrot1,5 stk stangselleri1,5 stk løk1,5 stk laurbærbladvannsaltLegg klavesteken/ fileten i en liten kasserolle.  Tørk av filetten og gi den en stekesorpe før du setter den i ovnen på 160 grader CelsiusStikk en steketermometer og bak den til kjernen av steken viser 75 grader CelsiusellerTa ut kasserollen, tilsett vann, nok til at kjøttet akkurat dekkes.  Eller du kan gjøre TUNFISKSAUS1,5 boks tunfisk i olje på boks6 ansjosfiletter3 stk hardkokte eggeplommer3 ss kapers1/2 sitron saft3 ss hvitvinseddik 3 dl olivenolje3 ss kraft fra kalvestekensaltpepperLa olje renne godt av tunfisken, skyll og tørk av sardellfiletene/ ansjosene og finhakk eller kjør i en hurtigmikser sammen med eggeplommer, kapers, sitronsaft, hvitvinseddik og kraft fra steken. ) 1 kg kalvefilet. 3 ss kraft fra kalvesteken