Vi lot elgsteken marinere i et døgn før vi lot den få en fin stekeskorpe i panna. Så puttet vi et steketermometer i midten av steken, hadde den i en ildfast form og puttet i litt væske og grønnsaker
Gni steken godt inn med salt og krydder og legg den i gryta. Legg over noen klatter med smør, og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken
Det kommer an på hvordan du vil ha den. PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE STEKER. Jeg kommer ikke fra en jakt-familie, så dette med elgstek har alltid fremstått som litt eksotisk og spennende og eksklusivt
Renskjær elgsteken for eventuelle hinner. Ta ut steken, tørk med kjøkkenpapir og ha på krydder. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken
Idag står elgstek på menyen, og den blir tilberedt i crockpoten vår. Hadde gulrot, kålrot, løk og et eple i bunnen, krydret og brunet steken, la den opp på toppen av grønnsakene i crockpoten, koke litt vann ivpannen og helte dette over kjøttet i crockpoten, satte crockpot på høg varme og beregnet 4-6 timer
Sausen baserer seg på at du bruker kraft fra steken (se hvordan her), men du kan selvsagt bruke eller spe på med ferdiglaget viltkraft (eller oksekraft) hvis du ikke har noen annet
TIL ELGSTEKEN TRENGER DU. + steketermometer. Det er mange måter å steke mørbrad på i ovnen. Avhengig av hvor god tid man har kan man sette ovnen et sted mellom 90 og 130 grader, og ta ut steken når termometeret viser 56-57 grader kjernetemperatur
Gni steken godt inn med salt og krydder og legg den i gryta. Legg over noen klatter med smør, og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken
Legg på tynne skiver av elgsteken. Krydre steken og brun kjøttet på alle sider i en stekepanne. Legg skivene på en bakepapirkledd stekeplate og pensle de med litt olje, salt og pepper