Hvordan steke elgstek oppskrifter

Portvinsmarinert elgstek

Portvinsmarinert elgstek

Vi lot elgsteken marinere i et døgn før vi lot den få en fin stekeskorpe i panna. Så puttet vi et steketermometer i midten av steken, hadde den i en ildfast form og puttet i litt væske og grønnsaker

Elgstek i leirgryte

Gni steken godt inn med salt og krydder og legg den i gryta. Legg over noen klatter med smør, og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken
Elgstek

Elgstek

Det kommer an på hvordan du vil ha den. PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE STEKER. Jeg kommer ikke fra en jakt-familie, så dette med elgstek har alltid fremstått som litt eksotisk og spennende og eksklusivt

Røkt elgstek

Renskjær elgsteken for eventuelle hinner. Ta ut steken, tørk med kjøkkenpapir og ha på krydder. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken
Elgstek i crock pot

Elgstek i crock pot

Idag står elgstek på menyen, og den blir tilberedt i crockpoten vår. Hadde gulrot, kålrot, løk og et eple i bunnen, krydret og brunet steken, la den opp på toppen av grønnsakene i crockpoten, koke litt vann ivpannen og helte dette over kjøttet i crockpoten, satte crockpot på høg varme og beregnet 4-6 timer
Røkt elgstek

Røkt elgstek

Reinskjær steken for eventuelle hinner. Ta ut steken, klapp den tørr med kjøkkenpapir og ha på krydder
Saus til elgstek

Saus til elgstek

Sausen baserer seg på at du bruker kraft fra steken (se hvordan her), men du kan selvsagt bruke eller spe på med ferdiglaget viltkraft (eller oksekraft) hvis du ikke har noen annet

Søndagsmiddag – ovnstekt mørbrad av elg

TIL ELGSTEKEN TRENGER DU. + steketermometer. Det er mange måter å steke mørbrad på i ovnen. Avhengig av hvor god tid man har kan man sette ovnen et sted mellom 90 og 130 grader, og ta ut steken når termometeret viser 56-57 grader kjernetemperatur
Sorte får’s elggryte

Sorte får’s elggryte

Takk til jaktlaget for elgsteken. Mens dette begynner å småkoke bruner du kjøttet gradvis i en stekepanne med høy temperatur

3 retters meny – Oktober

Gni steken godt inn med salt og krydder og legg den i gryta. Legg over noen klatter med smør, og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen på steken
Påskemenyen på mange måter.

Påskemenyen på mange måter.

Elgstek i mars. Sett et steketermometer i filetene og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 grader
Skikkelig Ville Pannekaker

Skikkelig Ville Pannekaker

Legg på tynne skiver av elgsteken. Krydre steken og brun kjøttet på alle sider i en stekepanne. Legg skivene på en bakepapirkledd stekeplate og pensle de med litt olje, salt og pepper
Tjälknöl - Sous Vide

Tjälknöl - Sous Vide

I stedet for å tilberede steken i stekeovnen, har jeg benyttet en Sous Vide maskin og derfor har jeg latt steken tine først
Langstekt elgstek med skogssopp

Langstekt elgstek med skogssopp

Tørk av steken og brun den på alle sider i litt smør varm stekepanne. Sett inn steketermometer og legg steken i en liten langpanne
Elgstek i leirgryte

Elgstek i leirgryte

Det tar ca ett par timer, kommer ann på str på steken. I går hadde vi elgstek til middag, det var så utrolig godt