Hvordan lage saltkjøtt oppskrifter

Saltkjøtt, erter og flesk

Saltkjøtt, erter og flesk

Ertene skal ligge i vann fra kvelden før, men har du glemt det kan du småkoke dem 30 minutter om morgenen, og la de ligge i kokevannet til du skal lage middagen
Linsegryte med saltkjøtt

Linsegryte med saltkjøtt

Kjøttet og kjøttkraften lager seg nemlig selv. Voila, da har du laget vanvittig god middag for 8 personer. Linsegryte med saltkjøtt (ca 8 porsjoner +)
Raspeballer!! Ubeskrivelig godt!!

Raspeballer!! Ubeskrivelig godt!!

Røren skal være sånn at du kan lage baller,men ikke så tykk at den ikke klisser. Kokes i kraft, den kraften du har kokt saltkjøtt i,eller vann+ salt + timian
INDISK SVINEGRYTE

INDISK SVINEGRYTE

enkel å lage. Linsegryte med saltkjøtt. Resten av kraften er ypperlig å fryse ned til neste gang du skal lage en god gryte, saus eller suppe
Raspeball/klubb/komler

Raspeball/klubb/komler

Gutenfri- tillaget. Til raspeballer har jeg saltkjøtt, aller helst av lam, men en kan bruke salte svineknoker også, som er mye billigere enn lammekjøtt
Scouse pai: Kjøttpai fra Liverpool

Scouse pai: Kjøttpai fra Liverpool

Denne versjonen er oppgradert til en pai, men under det sprøstekte laget med butterdeig finner du en herlig lapskaus med saltkjøtt, saus og grønnsaker

Lapskaus i brun saus (restemat)

Når jeg lagetsaltkjøtt og kålstappe på feittirsdagen forrige uke så kokte jeg litt ekstra salt svinebog med tanke på å lage lapskaus
Små potetkaker – potetcookies

Små potetkaker – potetcookies

Grys kjøkkenskriverier Raspeball servert med saltkjøtt. Hva gjør man om det pågår en matbloggutfordring, og man ikke har hatt tid til å finne på noe å bidra med…
Test av Adams matkasse

Test av Adams matkasse

Pannestekt torsk med conchiglie rigate og hjemmelaget tomatsaus med squash og chili. Saltkjøttet til lapskausen ble heller ikke brukt, men det var av andre årsaker
Pytt i Panne a la ball

Pytt i Panne a la ball

Når vi  har hatt Potetball til middag, lager vi alltid litt ekstra, og det blir en pytt i panne variant en dag eller to senere
UKEMENY 8/2017

UKEMENY 8/2017

Bare det at jeg lager middag hver dag, det på tross av singeltilværelsen, er jo innenfor. Ertesuppe med saltkjøtt
Saltkjøtt, erter og flesk

Saltkjøtt, erter og flesk

Og tillaget som pinnekjøtt er det også deilig, kjøttet har ikke vært tørket og hengt, men fyser du på pinnekjøtt en dag, er dette alternativet å bruke samme dagen
Ertesuppe på saltkjøtt

Ertesuppe på saltkjøtt

Har ikke laget så mye ertesuppe fra før av men fikk tak i en spennende pakke med erter fra ringerrike ( de har bestemte kvaliteter disse ertene
Potetball

Potetball

Jeg pleier alltid å lage dobbel oppskrift, da kan vi ha stekt ball neste dag, det er like godt som kokt synest vi
Svigermormors potetball

Svigermormors potetball

Enkelte steder i landet lages massen ganske løs, og fingertykke terninger av kjøtt og flesk legges inn i midten av ballen før den legges i gryta for koking (kumpe/kumle med dott)