I ukens Allers sto et tips om hvordan man kunne få tilbrunsaus, og dermed var middagsplanen klar. Ønsker du en litt mer fyldigsaus kan du tilsettelitt fløte
Brunsaus lager jeg alltid selv. Rør jevnlig, du vil snart se at meljevningen tar farge, rør hele tiden så det ikke brenner seg men får en jevn brunfarge hele veien
Brunsaus lager jeg alltid selv. Rør jevnlig, du vil snart se at meljevningen tar farge, rør hele tiden så det ikke brenner seg men får en jevn brunfarge hele veien
Når sausen har kokt opp smaker du om den er passe med salt og pepper, har i det du ønsker å ha isausen, det kan være pølse som jeg hadde eller kjøttkaker, fiskekaker osv
Dersom du ikke lager sausen selv kan du bruke ferdiglagetbrunsaus fra fryseren din eller posesaus. Dersom du har tenkt å lage sausen selv, kan du ha ibuljongterninger, om ikke, lar du være
Då har eg prøvd ut den nye sausejevnarenminpåbrunsaus - JIPPI, det vart skikkeligbrunsaus. Brunelitt og litti varm olje, ha deretter i smør, og la det sure litti smøret
Jentene fyller opp før balletten i dag. Først kokte jeg opp alt sammen og da det begynte å boble satte jeg ned varmen til det laveste, lot alt stå resten av dagen
Dersom du bruker maisennameli stedet for hvetemel skal sausen. Lag jevning av mel og kaldt vann. Kok opp kraft eller sky og hell jevningeni en tynn, jevn stråle under omrøring
Hjemmelaget brunsaus er også kjempegodt, mye bedre enn 'pose-varianten'. Smelt smør, tilsett mel og brunmelblandingen over svak varme tilblandingen får en nøttebrun farge
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.