Riktignok spises det liknende ballmåltider over det ganske land, men for møringen er det raspeballen eller potetballen som vi sier her, med «dott» i midten som er det det ultimate
mandag 9. januar 2012. Pølsegrateng med ostesaus. Pølsegrateng er en favoritthverdagsmiddag hos oss. Ungene, både våre egne og andres, spiser gjerne flere porsjoner, noe som er en sjeldenhet hos våre barn iallefall
Mandagens middag var ost- og skinkegrateng etter en Grete Roede-oppskrift. Jeg klarer veldig sjelden å følge en oppskrift til punkt og prikke, må liksom tilføre min egen vri
Oppskriften er ikke svigermormors, men fra Det søte liv. Svigermormor lager noen nydelig aniskringler som vi pleier å spise med smør og ost eller syltetøy på
Som viste seg å være en helt vanlig omelett, bare at den ble stekt i stekeovnen. Men godt var det. Jeg fant oppskriften i et kokebok hos svigermormor i påsken, og skrev den av for den så så god ut
Svigermormor anbefalte meg denne oppskriften på scones. Oppskriften står i et hefte fra Freia, som ble utgitt på 1980-tallet, veldig mange klassiske oppskrifter der, og jeg var så heldig at svigermor hadde et ekstra hefte jeg fikk med meg hjem
I forrige uke prøvde jeg å lage potetball (komler) naturlig frie for gluten. Jeg var ganske så spent, for ikke har jeg noen erfaring i å lage potetball som jeg kan skryte på meg, og ei har jeg spist potetball på flere år ettersom jeg har merket at jeg ikke har tålt de (uten å tenke på at det kunne være grunnet gluteninnholdet…)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.