Dette tåler ikke hvitløken da den i så fall vill få en litt bitter smak. Start med å surre hyssing rundt kyllingen slik at du kan feste hele hvitløksfedd og rosmarinstilker til kyllingen uten å stikke hull påskinnet
Jeg synes det kan være litt utfordring å fåskinnetsprøttpå denne måten, og hvis du lar den hvile før du skal spise har skinnet en tendens til å bli mykt igjen
En nyttig instruksjonsfilm om hvordan du bener ut kyllinglår finner du på. For at skinnet skal få farge og bli sprøtt skal ballotinen brukes i stekepannen før servering
For å få med siste rest av tomatboksen, hell på litt vann og rist lett før du har det i sausen. Nå kan jeg ikke snakke for hele den kvinnelige delen av befolkningen, men få kan vel motstå et saftig lår badet i en rik tomatsaus som denne
Sammen med helgrillet Stange kylling, var dette en pangstart på helgen. Ha risottorisen og hvitvin i en tykkbunnet kjele (gjerne teflonbelagt) og la hvitvinen trekke inn i risen på middels varme
Sitrongress er stjernen her og det er den som får hele kyllingwoken til dufte helt fantastisk. I denne vietnamesisk inspirerte retten har jeg brukt palmesukker i stedenfor å bruke vanlig sukker og anbefaler sterkt å prøve ut dette, men dersom du ikke er nysgjerrig nok eller ikke får tak i palmesukker, kan du fint bruke en spiseskje honning eller brunt sukker
For flere bilder og beskrivelse av hvordan man blir grillens konge se her. Bruk undervarme i ovnen mesteparten av tiden og avslutt med grillelementet til slutt for å få brunt og sprøttskinn
De vil slippe ut nok væske til at ingenting brenner seg, og sammen med kjøttkraften som kommer fra kyllingen, får du en nydelig kraft du kan bruke som saus etterpå
Kok ertene noen få minutter. Stek kyllingfileten med skinnet ned til skinnet blir sprøtt. I dag var middagen min kyllingfilet med skinn, blomkål- og søtpotetmos og erter
En nyttig instruksjonsfilm om hvordan du bener ut kyllinglår finner du på. For at skinnet skal få farge og bli sprøtt skal ballotinen brukes i stekepannen før servering