Jeg bruker en veldig smakfull olivenoljemed sitronsmak. Kle kyllingenmed hvitløksbåter og rosmarin og gni den inn med en deilig marinade av honning, sitron og smør, og stek sammen med hele persillerøtter, poteter, hvitløk og sitron
Deretter gnir du inn krydrene i kyllingen, også under skinnet, som du åpner med fingrene. En nydelig søndag vi har, her i nord er det bra med blåst, men med finnlandshette og høyfjellslue med klaffer merker jeg ikke vinden
God olivenolje. Tørk kyllingenmed husholdningspapir. Kvier du deg til å tilberede en hel kylling er det forståelig, det gjorde jeg også første gang, men egentlig er det ikke vanskelig i det hele tatt, det er bare å sette igang
Helstektkyllingmed hvitløk og sitron er en av mine favoritter. Også bør en smøre inn kyllingenmed noe fett eller olje for at den ikke skal bli for tørr
Helstektkylling er et skikkelig barndomsminne for min del. Men med noen av bestemor sine triks og mine egne favorittkryddere tar det kun en time å lage en deilig, saftig kylling, med sprøtt skinn og deilig tilbehør
Så smurte jeg inn hele kyllingenmed lime, og la resten av limen inni skrotten. Så kuttet jeg opp poteter, gulerøtter og løk i grove biter og la de rundt kyllingen
Kyllingen krydres med salt, pepper og paprikapulver. Smak til med salt og pepper. Ønsker du litt tykkere saus kan den jevnes med litt maizenna rørt ut i kaldt vann
Legg kyllingen på rotgrønnsakene og ha litt av oreganoen og timianen oppå. Blant annet så har Bama en pakke med forskjellige rotgrønnsaker - pastinakk, forskjellige beter og sellerirot
Skrell hvitløken og del den i båter, skrell og del alle grønnsakene i staver (utenom kålroten) og legg dem i en stor ildfast form, ha på litt olivenoljeog rør rundt
Her finner du en grunnoppskrift på kyllingsalat, du kan variere den med diverse krydder og sauser. Får du fatt i en stor og god kylling blir den så utrolig mye saftigere enn de kyllingfiletene vi spiser i hverdagen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.