Siden jeg var skeptisk, lagde jeg en omentrentlig oppskrift på et helt enkelt hvetemelsbrød. Du kan mikse ulike brødsorter, tilsette urter og/eller nøtter av ymse slag
Bland hvetemel, melk, vann,, salt, honning oggjær i en eltemaskin og la deigen eltes i ca. Dette er et deilig smalfult brød som kan spises som det er eller serveres med suppe, salater og gryter
De to sistnevnte blander jeg helst med en god del hvetemel, for å få luftige og gode brød. Det som gjør brødet så enkelt er at er kan man slumpe, variere meltype, korn og frø som det passer og man slipper å elte
Form runde og fine brøduten sprekker. Dryss de ferdighevede brødene med litt mer mel, bruk melsikt eller en liten tesil, og lag noen snitt i dem med en skarp kniv
Vanlig hvetemel vil fort bli vått og klebre seg til arbeidsbenken. Denne metoden for brødbaking gir et veldig bra resultat og krever veldig lite kunnskap eller utstyr
Smuldre gjæren i hvetemelet. Hver fredag har vi gårdsutslag med økologiskebrød her på Møystad. Blogg. Tilsett salt ett annet sted i bollen enn der hvor gjæren er
*Tilsett sukker,salt og vend tilslutt inn hvetemelet. *Ha gjærog melk i en bolle. Denne uken har vi laget mulligatawny suppe med masse godt og til det servere jeg naanbrød med chili og koriander
Dessuten spiser vi lite brødmat. Brødbakingog jeg er ikke helt på vennskapelig fot. Tanken var at verden er full av smakfulle, ordentlig, gode brød laget av fagfolk