Server nanbrød med koriander og iskald mango lassi ved siden av kylling tikka masala og mixed raita. Jeg er veldig glad i indisk mat, og da er Tikka Masala midt i blinken
Jeg serverte tikka masalaen med mango cutney, nanbrød og frisk salat ogsåraitaen da. Jeg må innrømme at jeg begynner å bli ganske dreven på denne tikka masala middagen
Det er så stort fokus på kjøtt i disse tider, og det kan være smart å redusere kjøttinntaket noe om man klarer, både på grunn av miljøet og fordi det er bra for oss
Jeg skal innrømme at jeg hadde forberedt meg på en lang og avansert kveld på kjøkkenet. Flere av mine andre indiske retter har vært mer avanserte og tidkrevende (og helt verdt det når man første setter seg ned for å spise), men denne indiske festklassikeren var både lett, ukomplisert og raskt (Hvis man ikke regner med marineringstiden i kjøleskapet, selvsagt)
- 2-3 kyllingfileter- salt- spiskummen- malt koriander- 2 dl matyoghurt eller yoghurt naturell- 1 stor løk- 4 fedd hvitløk- ca. 5 cm fersk ingefær- 4 ss garam masala krydder- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater- 3 dl fløte(- 1/2 finhakket chili med frø og kayennepepper hvis du vil ha et hottere resultat)- 2 dl bulgur- 4 dl vann- 1/2 ts saltBle du fristet. 2 dl matyoghurt eller yoghurt naturell
Skjær kyllingfilet i små firkanter og stek på middels varme sammen med hvitløk og krydder. Curry, cummin, kardemomme, kanel, chili, ingefær og sennepspulver
Tilsett hvetemelet i pannen, sammen med masala, paprika, karri, salt og cayjennepepper. Retten består av kyllingbiter tilberedt i tandoor (leirovn) og servert i en krydret saus som gjerne inneholder tomat og fløte
Serverer du den med Papadum ogRaita til, blir måltidet helt komplett. Jeg er veldig glad i indisk mat, og en av mine favoritter er Chicken Tikka Masala
Jeg brukte en frisk raita som pizzasaus og kyllingkjøtt marinert og stekt i tikka masala. Raita med eple blir en super frisk og smakfull salat som passer veldig godt sammen med det sterke kjøttet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.