Grilla tørrfisk hører Nord Norge til- selv om jeg har blitt servert det på Sicilia også. Men, det er ingen grilla tørrfisk som kan måle seg med den man får på Skarven i Tromsø
Med en far fra Lofoten er jeg oppvokst med tørrfisk som snacks. De siste årene er tørrfisk også blitt mer vanlig som middagsmat, og selges på mange restauranter som delikatesse
Grillet tørrfisk er festmat som er enkel å lage. Jeg kjøpte ferdig utvannet tørrfisk. Dersom du har egen tørrfisk er det utvanningstips lenger ned på innlegget
Når man skal planlegge Tapas er det lurt å finne råvarer som kan brukes i flere av rettene, og i denne retten brukte vi bacon og tørrfisk som vi også var ingredienser i andre retter
Boknafisk er en variant av tørrfisk, og er delvis tørket av sol og vind på hjell eller vegg. Slippen restaurant i Fredrikstad serverer boknafisk fra «Halvors tradisjonsfisk» i Tromsø
Du kan selv lage den med klippfisk eller stokkfisk (tørrfisk). tørrfisk av torsk(klippfisk eller stokkfisk) 100 g. Legg tørrfisken i vann i 5-6 dager, Henriette Schønberg Erken mener 8 dager, og velger ”prima røskjær”
Eller tørrfisk som man sier i dag, uvisst av hvilken grunn. Og begge er tørrfisk. En sannsynlig teori går på at det skjedde etter en brann i et tørrfisklager i Lofoten
En legende sier at et lager med tørrfisk brant opp etter et lynnedslag. Tørrfisken ble liggende igjen i asken som ble våt i det påfølgende regnet, og aske er alkalisk
Klippfisk er kanskje det beste av de tre tørrfiskslagene klippfisk, stokkfisk, (eller det man merkelig nok kaller tørrfisk i dag, men som het stokkfisk før, akkurat som i resten av Europa i dag)
Jeg klarer rett og slett ikke å like smaken på klippfisk og tørrfisk. Posted by Torill Anita. Tweet. Jeg har prøvd å spise bacalao mange ganger, men må innrømme at det har blitt med forsøket
Eller tørrfisk som man sier i dag, uvisst av hvilken grunn. Og begge er tørrfisk. En sannsynlig teori går på at det skjedde etter en brann i et tørrfisklager i Lofoten
Mest interessant syntes jeg tørrfisken deres var. Folk som tror matlaging er kjipt og kjedelig, burde prøve å sette seg litt inn i en eller annen råvare, og ta det derfra
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.