Gjeterens pai, er ovnsrett med kjøttsaus, dekket med et lokk av potetmos. Opprinnelig blir den laget med lammekjøtt, men i dag har jeg brukt kjøttdeig av storfe
Shepherds pie - den orginale, med lammekjøtt og potet finner du oppskrift på her. Dette er en utgave med kjøttdeig av storfe og søtpoteter, som egentlig ikke er en potet,
Med påsken følger måltid med lam, og i dag har jeg laget Shepherd'spai for første gang. Dette er en klassisk engelsk rett, bestående av lam og grønnsaker og med et potetlokk på toppen
Ha deretter i gulrøtter som er høvlet med ostehøvel, hakket løk og hvitløk, tomatpuré, vann (ha i litt og litt, så har du kontroll på når det er nok) og krydder
Server med for eksempel en grønnsalat og grovt brød. Jeg er faktisk veldig glad i pai, det er en lettvinn løsning og helt genialt hvis man har masse rester i kjøleskapet man ikke helt vet man kan bruke til
Jeg brukte en paiform hvor jeg la baconskivene som på bildet. … denne MÅ dere bare teste ut. Den er over all forventning, den er bare magisk for munn og mage
Og hver gang jeg koser meg medpairester til lunsj, tenker jeg. Jeg elsker pai. Lag deigen ved å ha alle ingredienser i en foodprosessor og kjør til deigen samler seg evt at du klarer å klemme smulene sammen med hendene til en deig
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.