Rillettes ble opprinnelig laget av svinekjøtt, men i dag finnes det mange variasjoner. Legg det ferdige kjøttet i glass eller former og hell på litt andefett på toppen Ha rillettesen på brødskiven og nytSpar på kraften, den er fin å bruke i sauser og fettet er god å steke grønnsaker i
Rillettes. At byen er hovedstaden i Loire, fikk meg til å tenke på rillettes. Det er det to grunner til, første gangen jeg smakte rillettes, var i Saint-Étienne
RILLETTES AUX DEUX SAUMONS400 g fersk laksefilet, gjerne salma200 g røkelaks i terninger100 g usaltet (hvis du har)smør, romtemperert i terninger2 dl fløteSaften av ½ sitron2 ss hakket gressløkSalt og nykvernet hvit pepperRistede baguetteskiver
RILLETTES, RETT OG SLETT 1 bit laksMykt meierismør1/2 ts lodderogn hvis du harSaft av limeFinhakket chiliSalt og nykvernet hvit pepperLitt blandet grønn salatEn dråpe eller to god sitronoljeLime og lodderogn til pyntCHILI OG URTEBRØD2 små brød2 1/2 dl mel4 g tørrgjær1 1/4 dl vannSaltFinhakket chili og friske urter etter smakDamp laksebiten på rist i kjele over lettsaltet vann
Det beste jeg spiser til frokost er rillettes. Jeg har valgt å lage en rillettes av oksehalen. Rillettes brukes i Frankrike som pålegg, som ett mellom måltid når man egentlig ikke er så alt for sulten, bare lysten til å stimulere smaksløkene og nyte…
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.