Jeg liker supper, det er noe avslappende og lite formelt knyttet til dem. Det er noe av de samme utfordringene som å spise spagetti med tomatsaus når du har hvitskjorte, en ulykke som bare venter på å skje
En anledning til å by på en av våre “glemte” kulinariske gleder. Sjyen kommer av seg selv…. Mot slutten av steketiden tar du ut gryten, og legger zucchiniene på toppen – disse krever kort koketid
atlanterhavskysten i Frankrike. Han er oppvokst med tilgang på noen av verdens. Sammen har de jobbet med catering, og er spesielt opptatt av de matvarene som
Rillettes ble opprinnelig laget av svinekjøtt, men i dag finnes det mange variasjoner. Legg det ferdige kjøttet i glass eller former og hell på litt andefett på toppen Ha rillettesen på brødskiven og nytSpar på kraften, den er fin å bruke i sauser og fettet er god å steke grønnsaker i
Husk å skru av viften mens du flamberer. Finhakk løken. Skjær fikenene i passe munnfuller. Ha en skvett olivenolje i en stor gryte, Stek løk, fiken, pepper, laurbærblader, kanel, timian og mandler til det begynner å ta farge
Det finnes flere oppskrifter og framgangsmåter på nettet, jeg gikk for noe i retning av denne. Smaken var upåklagelig, men jeg tror halene hadde trengt lenger tid i badet – det ble mye avskjær
Kraft kokt på oksehaler må vel være den beste ktaften man kan få. Det kan brukes til suppe og sauser, og gir en mye bedre og rikere kraft enn en ferdigkjøpt buljong
Oksehale får du (oftest fryst) på mange av de litt større butikkene. Tørk av oksehalene. Vend oksehalestykkene i melblandingen, slik at hver del er dekket på alle sider av mel
Og siden jeg ikke hadde noen kraftben, så tar jeg noen oksehalestykker fra fryseren og legger dem rett i kjelen sammen med oppdelte grønsaker etter «man tager hva man haver og liker»-prinsippet
Har til det siste vært i besittelse av en kjempeoppskrift på oksehalesuppe som jeg ikke klarer å finne – da måtte jeg ta det på hukommelsen denne gangen… Heldigvis ble resultatet helt bra, alle jeg serverte var svært fornøyd
skall av 1 appelsin (kun det gule). skall av 1 appelsin (kun det gule). Posted by torill. Tweet. Oksehaler er kanskje det mest smakfulle på oksen, men dette kjøttet har nesten «gått i glemmeboken»
Det er noe av det lureste du kan lage for å skape magi på kjøkkenet. Smaken er så mye bedre enn posesupper, posesaus, for ikke å nevne buljongterninger, at du må forberede deg på å bli avhengigav å ha kraft tilgjengelig når du først begynner å lage det
Jeg spiser svært sjelden kjøtt, men enkelte kjøttretter må jeg spise litt av i løpet av året. Lammeskank er litt i samme gate som oksehale og osso bucco, full av gode smaker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.