Hemmeligheten er å koke ett par poteter med i suppen. Sistnevnte høres kanskje litt jalla ut, men det finnes faktisk flere typer gourmetprodukter med blanding av mange smakfulle sopper som steinsopp, morkel, østers, kantarell osv
Men de aller kuleste pølsene lager du selv, med utallige spennende smaksvarianter. Sopp og morkler. Begynn med et par kilo god svinenakke og en god halvkilo godt, gammeldags flesk
Sausen laget jeg ved å steke opp hermetiske morkler i pannen jeg hadde stekt biffene i hadde i vann ga det et lite opp kok og hadde sjy og sopp i en brunsaus jeg hadde laget tidligere og hadde et par skjeer med creme fraiche og ga sausen et raskt oppkok, smaksatt med salt og pepper
Den fantastiske sausen lager du av kalvekraft kokt med litt fløte med innrørt foie gras-paté, og har i morkler (ferske eller bløtlagte tørre) og valnøttkjerner
Stek i smør og litt olje, med salt og pepper – sett til side. eks steinsopp, kantareller, morkler etc. Server i porsjoner og dryss god olivenolje over og pynt med urter
Egentlig er oppskriften medmorkler, og fra Provence, men morkler er det jo vanskelig å få tak i. Kantarellene er nær beslektet med trompetsoppene, og den som minner mest om disse er traktkantarellen
Egentlig er oppskriften medmorkler, og fra Provence, men morkler er det jo vanskelig å få tak i. Kantarellene er nær beslektet med trompetsoppene, og den som minner mest om disse er traktkantarellen
Innlegget Kylling i vin jaune medmorkler ble publisert på Mat og Vinnett. Finkutt sjalottløkene og fres halvparten av den i litt smør sammen med morklene
en gammeldags kjøttpostei med innbakte overraskelser av asparges, persillerot og sjampinjonger (gjerne også morkler og syltede østers, men der går muligens budsjettgrensa
Valget falt på ”Een Paasteg av Lame eller Kalvekiød” - en gammeldags kjøttpostei med innbakte overraskelser av asparges, persillerot og sjampinjonger (gjerne også morkler og syltede østers, men der gikk budsjettgrensa
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.