Start med å brune karbonadedeigen kjapt i en gryte. Ha i basmatiris og la gryten småputre under lokk i cirka 25 minutter, eller til risen er ferdigkokt. Sett ovnen på 210 grader, vanlig over- og undervarme Skyll de sorte bønnene i et dørslag og ha de i gryten sammen med en boks chilibønner. Gratiner gryteretten i ovnen i cirka 12-15 minutter, til osten begynner å bli gylden
Min far drev dagligvarehandel den gang, og dermed fikk vi stadig smaksprøver, også mekikansk gryte. Rens og del løk, hvitløk, chili og paprika og surr det i en panne noen minutter, steik kjøttdeigen (jeg klarte å glemme det i min "borte vekk svære", så jeg hadde den bare i gryten, det går helt fint og er ikke farlig, men man får en fastere konsistens når den blir steikt), ha så i de knuste tomatene og krydderne
Denne nydelige gryteretten serverte vi i en bursdagsfeiring. Dette er en av mine favoritter. Du kan fint lage maten i ovnen på en time, men vi brukte crock pot'en her,
Det er ikke mandag i dag, men jeg våger meg likevel ut med en vegetargryte. Rens og del løken og de andre grønnsakene, ha smør i en gryte og fres litt og litt av grønnsakene
strengt tatt vet jeg fint lite om dette er noe meksikanerne selv spiser noe særlig ofte, men gryten har i det minste en del meksikanske elemener i seg, som chili,jalepenos, fersk koriander og cumin
Jeg serverte vårløk ved siden av, for å kompensere litt for mangelen på løk i gryteretten. Og kjekjøttet brukte jeg til en marokkansk-inspirert gryterett som ble ganske god
Ofte, så putter jeg bare kjøtt og løk oppi, jevner ut med maisena og har i salt og pepper, men denne gangen fant jeg ut at jeg skulle prøve å lage en alt-i-ett gryte
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.