1-2 medisterpølser1 løk1-2 gulrøtter1 sellerirot2 fedd hvitløk2 purre2 dl mørkt øl - alternativt kjøttbuljong1 ss sennepOlje. Del medisterpølser i biter á 5-6 cm og fjern skinnet. 0 1-2 medisterpølser
Julepølsa får du slengt etter deg om dagen, til vanvittige lave priser. Personlig synes jeg den ofte er ganske så kjedelig, og fungerer oftest som tilbehør til svinestek eller ribbe
KALL DET HVA DU VIL, MEN GODT SKAL DET VÆRE OG HELST KLE EN LITEN ALKOHOLHOLDIG DRIKK. Alt fra et enkelt glass hvitvin, musserende eller sterkere saker som f eks Margerita eller en Calvados
Medisterpølser med øl. Dette er skikkelig kosemat som vi unner oss rett som det er. Med gode pølser, linser og masse grønnsaker blir det en sunn og smakfull rett
Ser du etter glutenfrie pølser. Det er ikke vanskelig å finne glutenfri pølser i Norge idag – De fleste pølser inneholder faktisk ikke gluten i det hele tatt
Hjemme har jeg hatt liggende et hefte fra Opplysningskontoret for kjøtt i mer enn 20 år og det har vært en hyppig brukt inspirasjonskilde, og da særlig når det nærmer seg jul
Kok medisterpølser eller grønnkål i den brukte laken. Problemet er vel å få tak i grisehode. Men spør du en slakter eller i kjøttdisken, kan det jo være du klarer det
Jeg er vokst opp med mammas sprøstekte skinkestek og hjemmelagde surkål på julaften. Jeg tror mamma og pappas endret sin tradisjon fra ribbe til skinkestek fordi vi barna ikke likte så godt ribbe - det var for mye fett
Denne retten er inspirert av en spansk kyllingrett, som vanligvis lages med chorizo, men siden chorizoene i min lokale butikk nå er erstattet med medisterpølser og sossiser så måtte jeg ta frem kreativiteten
Lapskaus er - etter fårikål - kanskje Norges nasjonalrett. Hverdagsmat er det vi lager mest, og det kan være vanskelig å finne på noe fra dag til dag etter slitsom dag i jungelen - eller på jobb
De siste 15-20 minuttene av steketiden la jeg inn medisterkaker og medisterpølser sammen med ribben. Forrige søndag forsøkte jeg meg på min første selvlagde ribbemiddag
Trinn 4Denne farsen kan også stappes i kroktarmer til medisterpølser. Ingredienser1 kg grovmalt medisterdeig 1 ss salt 2 1/2 ss potetmel 1/2 l melk 3/4 ts pepper 1/4 ts ingefær 1/4 ts muskatnøtt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.