Foto og tekst. Disse kakene er den perfekte gaven til besteforeldre, tanter og onkler etc. Ha dem på et glass med et fint bånd og du har en personlig gave, som garantert vil bli satt pris på
Ovnsbakt Pinnekjøtt med julekrydder og kålrabistappe. Den vakre stjerneanisen og fenikkelfrøene gir et lite stikk av anis, korianderfrø gir et friskt pust av sitrus mens einerbærene/busken gir den gode smaken dampepinnene I sitt fravær under ovnsbakingen ville gitt
Sil av grønnsakene og kok pinnekjøttet i grønnsaksbuljongen i en time eller til kjøttet er mørt. Hold den varm i en kasserolle og smak til med muskat, salt og pepper
I skrivende stund daler snøen ned på takvinduet over meg og dekker det helt hvitt. I år prøver jeg å gjøre alle julekaker litt sunnere, ikke hysterisk sunnere (jeg er aldri hysterisk når det kommer til sunnhet), men jeg prøver bare å eksperimentere litt, og se om det blir like godt dersom jeg putter i litt sunnere ingredienser
Dette er min variant av kveldens rett fra Masterchef – jeg byttet ut potetgull med potetfondant, da det er min soleklare favoritttiberedning av potet, og jeg kan egentlig styre meg litt for alt som er frityrstekt
Seigmenn er enkelt og veldig gøy å lage. Å helle over i silikonformer og å løsne dem fra formene bør gjerne gjøres av voksne/store barn, mens resten kan også de mindre bli med på
Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Gulrøtter kan sløyfes, men gir en god søtsmak i stappen og går fint med det salte pinnekjøttet. Om man ikke har dette kan man også bruke en innsats i en kjele for å lage et lokk
Og når alle monner drar får det være godt nok. Noe også min hjemmelage tomatsuppe får være, selv om jeg har sett på Hellstrøm som siler av grønnsakene i suppen
Mitt kosthold blir helhetlig først når jeg kan hente det beste av det beste fra alle matverdener, nemlig Hellstrøms gode, enkle og sunne (ja kjernesunne) middagsretter, og blant annet Superdamene i Supernatures tips og kunnskap på hvordan implentere naturlig mat med fullspekket næring i mitt daglige kostholdet, og så finner jeg noe i Sofie Hexebergs lavkarbo- trend, noe (mye) innen rawfood, noe fra Jamie Oliver, osv
Godis og kaker. Egentlig skulle jeg være en slik superkvinne som hadde med varme, sunne sjokoladekjeks på venninnebesøk, men tiden løp ifra meg og resultaet ble denne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.