La det kje,,,det er verdt å ta en tur i en delikatesse-forretning av og til, for noe ekstra godt, noe utenom de vakuumpakkede standard-varene i butikken
Ta formen ut av ovnen og hell mesteparten av kraften over i en kjele. Hittil er nok denne ribben favoritten, og vi skal sannsynligvis bruke den på julaften
Rens hvitløk, og trykk hvert fedd lett med flatsiden av kniven. Kje med grønnsaker og timian 2 kjelår2kjeboger1 hviteløk3 gulrøtter1 purre10 sjalottløk1 liten sellerirot20 små mandelpoteter1/2 potte timianSaltPepper1 dl olivenoljeDe lår og bok i grove biter, og legg dem ie en stor bolle. Kjøttet skal være så mørt at en nesten kan plukke det av benet med fingreneTa av lokket, vend forsiktig på kjøtt og grønnsaker, og stek videre i en 1/2 - 1 time til kjøttet og grønnsakene har fått en fin gyllen farge
Vi har brukt masse borettaneløk fra Holm Gård i denne retten, men dersom de skal søke om spesialitetmerke for sin deilige løk, hadde det kanskje vært en ide å skrive navnet riktig
Dette var mitt første forsøk på å lage helstekt kylling i ovnen. Jeg fulgte en oppskrift i kokeboka "Familiekokeboka" som gikk på å langsteke hel kylling på 150 grader i ovnen i 1,5 time med diverse tilbehør
Med langsteking hender det at låret mister noe av den røde fargen, men ikke smaken. Siden det ofte blir lammestek flere ganger i løpet av påsken, synes jeg det er greit å lage en annen vri enn rosmarin og hvitløks-versjonen i alle fall den ene av de to gangene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.