Rens hvitløk, og trykk hvert fedd lett med flatsiden av kniven. Ta dem i bollen sammen med kjøttet. Legg grønnsakene sammen med kjøttet og hvitløken og tilsett grovt hakket timian, salt, pepper og olje
For noen uker siden hadde jeg et et lite bloggertreff på mitt kjøkken med Geir fra «Far min sitt kjøkken«, noe som blant annet resulterte i et saftig og godt grytemåltid
I siste levering fikk jeg kjekjøtt. Nå har det nettopp igjen vært debatt om hvorvidt økologisk er sunnere eller ei, men jeg velger å tro at et dyr som har fått naturlig mat ser bedre ut inni enn et som har levd på, si, soya, og som har fått plenty medmedisiner hele livet
Tenk å heller mette familie og venner med ossobucco med det møraste kje. Heime på Vestlandet – og andre geitevenlege stader i landet – er det stor stas kvar gong nye killingar kjem til verda
Det er noe spesielt med familiemiddager på søndager, man har tid til gode samtaler og tid til å virkelig nyte maten, denne gangen var jeg også heldig og fikk sneket meg med på kjøkkenet
Her solgte de kjeribbe fra Rå Smak sin butikk i Asker, og kjærestekokken kunne simpelthen ikke la være å kjøpe med seg – noe jeg ikke akkurat ble lei meg for
Men når man introduserer en glemt råvare påny, bør man starte med det beste kjøttet. Kje, eller kidd, er på full fart inn igjen, etter mange års glemsel
Gni inn kjelåretmed salt og pepper. Ha resten av hvitløken over i formen sammen med grønnsakene. I år tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på noe annet enn det tradisjonelle lammelåret, og jeg prøvde derfor kje for første gang
Siden kje (geitekilling) var tilgjengelig, brukte jeg like godt det. De fleste indiske restauranter med respekt for seg selv har tandoori kylling på menyen
Mortlach har vært så ettertraktet i de siste tiårene med en begrenset tilgjengelighet at kun fåtall whiskykjennere kan få nyte whiskyene, men endelig er den på bestillingslisten hos vinmonopolet
Spekepølse lagd på denne eldgamle måten er i ferd med å breie om seg her til lands, mykje takka vere Magnhild og samarbeidet hennar med Norsk hjortesenter på Svanøy
Du kjenner på den om den er "myk" eller begynner og bli "fastere" i løpet av steketiden. etter en dag ute i den norske vakre fjellheimen ♥ - og med hytte uten bilvei, med gassovn, lite kjøleskap og en litt redusert krydderhylle så får man få lov til "å juske litt"
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.