Her sammen med den andre lammegryten som legges ut senere denne uken. Middelhavsgryte med lam, bakte småpoteter og urtechiffonadeI butikken finner du nå masse billig "fårikålkjøtt"
For de av dere som følger bloggen min, kjenner dere kanskje til min marokkanske kyllinggryte. Ca 2 kg lammekjøtt (jeg brukte lammelår i skiver, skåret i biter)2 bokser hermetiske tomater1,5 desiliter god olivenolje0,5 liter kjøttkraft eller utblandet buljong1 spiseskje soyasaus3 teskjeer sambal oelek5 fedd hvitløk, finhakket1 teskje frisk ingefær (finhakket)2 teskjeerpaprikapulver1/4teskje malte grønne kardemommefrø1 teskje spisskummin (gjerne kumin-frø knust i morter)1/2teskje kanel2 hele kanelstenger1 bunt hakket frisk koriander1 bunt hakket frisk bladpersilleGodt med salt og pepper til smaking før serveringSlik gjør du det. 1 spiseskje soyasaus. 3 teskjeer sambal oelek. 1 teskje frisk ingefær. 2 teskjeer paprikapulver. 1/4teskje malt. 1 teskje spisskummin. 1/2teskje kanel
Lammegryte med karri. Lammegryten eller tagine lages tradisjonelt i en leirgryte så har du den gamle fra 80-tallet stående er dette en perfekt anledning til å ta den frem. 1 kg lammebog2 fennikel2 1⁄2 ss korianderkrydder2 1/2 spisskummen8 hele nelliker1 glass sølvløk6 fedd hvitløk25 gr smør4 ss honning2 ss sitronskall1 ss sitronsaft1 kanelstang1 dl mandler1 beger gresk matyoughurt2-3 dl kjøttkraft2 eplerSalt og pepper. 2 1/2 spisskummen
1 1/4 kg beinfritt lammekjøtt, lår eller bog, i 4 cm terninger. 1 1/4 dl tørr marsala eller annen tørr hetvin. 3/4 ts chiliflak. 2 1/2 dl hønsebuljong. 1 1/4 kg beinfritt lammekjøtt, lår eller bog, i 4 cm terninger. 1 1/4 dl tørr marsala eller annen tørr hetvin. 3/4 ts chiliflak. 2 1/2 dl hønsebuljong
Mot slutten av tiden lager du en liten grop i pannen som du har en god spiseskje med tomatpuré i. Anisfrø - 1 ts Korianderfrø - 1/2 ts Kajennepepper - 1/2 ts Spisskummen, hel - 1 ts Kardemomme - 1/4 ts Gurkemeie - 1/4 ts Lammekjøtt - 500 gram Løk - 1 stk Tomatpuré - 1 ss Tørket aprikos - 4 stk Ingefær, revet - 1/2 ss Kanelstang - 1 stk Hermetiske tomater - 1 boks Vann - 1 dl Buljongterning - 1 stk Kikerter - 1 boks Sitron - 1 stk Olje Salt og pepper Tilbehør Ris eller couscous
Her finner du den andre lammegryten på bildet. eks Guinness)Noen PepperkornNoen Einebær1 Laurbærblad2 gulrøtter1 fedd hvitløk1 løk1 pastinakk1/4 sellerirotNoen kvister frisk timian0,5 purreBrun kjøttet i varm panne. Svineknoke i RomertopfHelstekt kylling i RömertopfBibringe i RömertopfPappas sorte gryteFårikålMiddelhavs lammegryte 500 gram fårikål. 1/4 sellerirot
3 stk lammekoteletter 1/4 del rødkål 1 syrlig eple 4 gulrøtter 1 paprika 100 gram erter 1 lime 1/2 rød chilli 2 fedd hvitløk 4-8 små poteter 1 dl vann Salt og pepper Slik gjør du. 1/4 del rødkål. 1/2 rød chilli
Indisk Lammegryte. 05. 10. 2014 kl. 17. 54 i. Kjøttretter. 2 kommentarer. 900 g skive kjøtt fra lammelår eller annet ferskt fårekjøtt2 kinahvitløk1 løkCa
En deilig lammegryte som varmer kroppen godt i høstkulda. Lammegryte med kikerter og erter – 4 pers. Den må kokes en stund for at den skal bli mør, men det er verd ventetiden
Den passer kanskje best i helger da kjøttet må koke i litt over en time. Denne gryta er veldig god, vi hadde/ har den nå og da på søndager hjemme hos meg
Nå skal det sies at jeg var nokså sulten, og hunger er som kjent den beste kokk – men det blir neppe siste gang jeg lager dette, derfor den forholdsvis utførlige beskrivelsen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.