Hva er vel bedre enn ferske kanelboller og en kopp varm kakao i vinterkulden. Disse er supergode, oppskriften holder til ca 25 Kanelboller. 5 dl melk (varmes til 37 -40 grader). 220 grader 8-10 minutter. Dog pass på at maskinen er kraftig nok til å takle å elte deigen i 10-15 minutter. 5 dl melk (varmes til 37 -40 grader)
Hva med å lage sunnere kanelboller. Sukkerfrie kanelboller2017-02-14 08. Lagre oppskrift Skriv ut Boller ca 950 g mel (200 g rugmel, 300 g havremel, 450 g hvetemel) 5 dl ekstra lettmelk 1/2 pose tørrgjær 1 ts kardemomme en kype salt 80 g sukrin gold 20 g sukrin+ 80 g mykt smør. Elt alt sammen (jeg brukte en kjøkkenmaskin) i 10-15 min til den slipper kantene, legg i en bolle med plastfolie over og hev i 1 time
1-2 dl melis, eller til passe tykk. Det er søndag, det er januar, det er vinter. Og selv om solen (endelig) har snudd, er det lenge til vi kan sause oss inn i sol og sommer
Hva er vel bedre enn ferske kanelboller og en kopp varm kakao i vinterkulden. Disse er supergode, oppskriften holder til ca 25 Kanelboller. 5 dl melk (varmes til 37 -40 grader). 220 grader 8-10 minutter. Dog pass på at maskinen er kraftig nok til å takle å elte deigen i 10-15 minutter. Hvis du derimot har sterk nok maskin og får eltet den i 10-15 minutter, så tilsetter du på slutten smøret litt og litt, til dette er godt eltet inn i deigen. Kutt i strimler, ca 12-13 strimler pr deig. Når de skal brukes igjen kan du la dem tine i romtemperatur og så varme i de i ovnen, gjerne varmluft, 3-5 minutter så blir de som nybakte igjen. 5 dl melk (varmes til 37 -40 grader)
Ha gjæren oppi den fingervarme melk-smør-melis blandingen,. Kanelboller er så utrolig godt,. ----------------------------------------------------------------
Bland det sammen med en k-visp slik at smøret fordeler seg i melet. Men når du først har laget deigen så kan man lage alt mulig av den, Her kommer oppskriften på en litt mer avansert kanelbolle, det er altså kanelbolle, men med butterdeig
#godt #boller #sunnere #oppskrift #havre #gulrot #kanel. Kanelboller med havre og gulrot. Ha ingrediensene utenom smør i kjøkkenmaskin, kjør deigen ca 8-10 minutter,ha i litt og litt smør til smøret er godt jobbet inn i deigen. Hev ca 30-60 minutter
Elt alt sammen (jeg brukte en kjøkkenmaskin) i 10-15 min til den slipper kantene, legg i en bolle med plastfolie over og hev i 1 time. Veldig beleilig at x-life kjører BAKEUKE nå – 25% rabatt på sukkererstatninger, sunne ingredienser, ferdigmikser og kokebøker (hoho)
Jeg har aldri hørt noen si de ikke liker kanelboller. 1 pk søt gjær, aller helst fersk, men tørrgjær funker jo det også 125 gram smør 3 dl melk 1 egg 1 dl sukker 1 ts kardemomme 500-600 gram hvetemel. Etter en liten stund, 30-60 minutter, litt avhengig av om du brukte fersk gjær eller tørrgjær burde det se ca sånn ut. Gjør det samme med den andre deigbiten og sett de til heving, gjerne i 20-30 minutter til. Stek så bollene på 200 grader, midt i ovnen i 10-15 minutter. 500-600 gram hvetemel. 10-15 minutter Steketid blir jeg aldri klok på, for den forma på det øverste bildet, med lavere boller, måtte stå lenger i ovnen enn den på det nederste bildet, og tro det eller ei, formene er like store, så den nederste, fylt til randen, måtte steke kortere
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.